GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βιοκαύσιμα από μικροφύκη σε αεροπλάνα της ΑΝΑ

Καθώς οι αυξανόμενες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα αεροπλάνο είναι αποδεδειγμένο ότι επιβαρύνουν σημαντικά το φαινόμενο του θ...

Βιοκαύσιμα από μικροφύκη σε αεροπλάνα της ΑΝΑ
Καθώς οι αυξανόμενες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα αεροπλάνο είναι αποδεδειγμένο ότι επιβαρύνουν σημαντικά το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η ανακοίνωση του μεγαλύτερο operator Boeing 787 ότι θα χρησιμοποιήσει βιοκαύσιμα στις πτήσεις, φέρνει μια σχετική ανακούφιση.
Η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία ANA (All Nippon Airways) ανακοίνωσε ότι ξεκινάει το πρόγραμμα «Οικολογικές Πτήσεις 2020»  με σκοπό να μειώσει κατά 20% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2020 - χρονιά των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.
Αυτό σκοπεύει να το καταφέρει χρησιμοποιώντας, εκτός των άλλων ενεργειών, και καύσιμα από μικροφύκη στις πτήσεις της.
Μάλιστα, η προμηθεύτρια εταιρία βιοκαυσίμων, Euglena Corporation, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή μεγάλης μονάδας στη Γιοκοχάμα τον επόμενο χρόνο και ελπίζει να παράγει περίπου 125.000 λίτρα βιοκαυσίμου ανά έτος.
Οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις της ANA, έχουν προγραμματιστεί για το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση