GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δρίτσας: Μέτωπο "οικουμενικής αντιπολίτευσης" εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

Για συγκρότηση μετώπου “οικουμενικής αντιπολίτευσης” εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησ...

Δρίτσας: Μέτωπο

Για συγκρότηση μετώπου “οικουμενικής αντιπολίτευσης” εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, επικεντρώνοντας ωστόσο την κριτική του προς τη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι ασκεί αντιπολίτευση στα όρια της παραπολιτικής και της προβοκάτσιας.

Ο κ. Δρίτσας είπε πως η αντιπολίτευση βασίζεται στην αποδόμηση του αντιπάλου και αποφεύγει τις ευθύνες, αντιπαραβάλλοντας τον λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως ισχυρίστηκε ήταν σκληρός και μπορεί να αποδεικνύεται εκ των υστέρων υπερβολικός ως ρητορική, αλλά ποτέ αποδομητικός. “Την κυβέρνηση την αντιπολιτεύεται ένα καθεστώς, στο οποίο τα κόμματα παίζουν δεύτερο ρόλο, ρόλο ουραγού και την πρώτη γραμμή την κρατούν τα οικονομικά, τα μιντιακά και άλλα συμφέροντα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας.

Όπως σημείωσε, “εμείς δεν μιλήσαμε για οικουμενική κυβέρνηση, παρά ταύτα αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο της οικουμενικής αντιπολίτευσης με παραπλανητικά ψέματα για την κυβέρνηση, η οποία αναγνωρίζει τις αντιφάσεις και τις αντιθέσεις, παραδέχεται να λειτουργήσει μέσα σ' αυτές για να συνθέσει προωθητικές κινήσεις προς την κατεύθυνση υπέρ των πολλών”.

Στρέφοντας την κριτική του ιδιαιτέρως προς τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας, υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον κατηγόρησε ότι από την τοποθέτησή του για το προσφυγικό ζήτημα συνάγεται ταύτιση με τις πολιτικές διάφορων χωρών που επιλέγουν την εθνική περιχαράκωση και τον εθνικό εγωισμό. “Μίλησε για αφύλακτα σύνορα; Τι θα μπορούσαν να ήταν τα φυλασσόμενα; Τα λέει αυτά όταν το Λιμενικό έχει υποδεχθεί 700.000 πρόσφυγες και διέσωσε πάνω από 90.000 ανθρώπους;”, είπε ο κ. Δρίτσας.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε πως είναι προσανατολισμένος προς την κάλυψη έκτακτων αναγκών, όπως του Λιμενικού Σώματος, με πιστώσεις που θα αξιοποιηθούν πλην των πάγιων δαπανών και για νέες προσλήψεις στελεχών και για την καταβολή επιδόματος εξομάλυνσης στο προσωπικό, για τις επικείμενες μισθολογικές ωριμάνσεις και για τις αναδρομικές αποδοχές, τις δαπάνες μετακινήσεων, προμήθειες εξοπλισμού και συντήρησης επιχειρησιακών μέσων, δαπάνες καυσίμων και την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών για την τεχνική υποστήριξη των μέσων.

“Την πραγματικότητα διαμορφώνει η αύξηση των προσφυγικών ροών και προς αυτή την κατεύθυνση υποχρεούται το υπουργείο να κατανείμει τις επιλογές με τρόπο ώστε να είμαστε απολύτως εντάξει”, επισήμανε.

Επίσης, ως κρίσιμο ζήτημα, ο κ. Δρίτσας ανέδειξε την επιδότηση των γραμμών της ακτοπλοϊας και τόνισε πως με τον συνολικό προϋπολογισμό 81,4 εκατ. ευρώ έχει προγραμματιστεί η πλήρης κάλυψή τους. Το υπουργείο ωστόσο έχει πολύ σημαντικούς προγραμματισμούς που σκοπεύει να διεκδικήσει την κάλυψή τους από ενωσιακούς και άλλους πόρους, που δεν προβλέπονται στον παρόντα προϋπολογισμό, κατέληξε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση