GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτή είναι δουλειά: Πόσα εισπράττουν οι διαιτητές;

Αυτή είναι δουλειά! Στους χαλεπούς καιρούς της κρίσης υπάρχει ένα επάγγελμα που αποφέρει τεράστια έσοδα σε όσους το έχουν επιλέξει και...


Αυτή είναι δουλειά! Στους χαλεπούς καιρούς της κρίσης υπάρχει ένα επάγγελμα που αποφέρει τεράστια έσοδα σε όσους το έχουν επιλέξει και το ασκούν ειδικά σε υψηλό επίπεδο: αυτό του διαιτητή. Διαβάστε πόσα εισπράττουν οι ρέφερι στα κορυφαία πρωταθλήματα και πάρτε… δραμαμίνες για τη ζαλάδα!

Στην Ισπανία, οι διαιτητές της Πριμέρα Ντιβισιόν μπορούν να φτάσουν ακόμα και πάνω από 200.000 ευρώ κατά μέσο όρο τον χρόνο! Οι πάγιες αποδοχές τους ανέρχονται στο ποσόν των 109.590 ευρώ ετησίως, διαιρούμενες σε δέκα μηνιαίες καταβολές. Επιπλέον, λαμβάνουν 12.000 τον χρόνο για τα «δικαιώματα εικόνας» που αφορούν στα εμπορικά σήματα που φέρουν. Και για κάθε ματς της Πριμέρα και του Κόπα ντελ Ρέι που εμφανίζονται, παίρνουν από 3.577 ευρώ ο διαιτητής, από 1.449 ευρώ κάθε βοηθός και από 1.462 ο τέταρτος!

Από εκεί και πέρα, οι εννιά διεθνείς Ισπανοί διαιτητές (Βελάσκο Καρμπάγιο, Μαγιένκο, Λαχόθ, Μουνουέρα, Ερνάντεθ, Μανθάνο, Μπορμπαλάν, Φερνάντεθ, Γκόμεθ) παίρνουν και από 6.133 ευρώ για κάθε διεθνή παρουσία τους.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα; Ο γνωστός Καστιγιάνος ρέφερι Γκονζάλεθ Γκονζάλεθ, που είναι αστυνομικός, εισέπραξε την περασμένη σεζόν συνολικά 207.438 ευρώ από τη διαιτησία! Και ο διεθνής ρέφερι Ματέου Λαχόθ από τη Βαλένθια, που είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, έλαβε 200.284 ευρώ από την ισπανική Λίγκα και 61.330 από τα ευρωπαϊκά ματς που διηύθυνε! Δηλαδή, συνολικά 261.614 ευρώ!

Επιπλέον, μην ξεχνάμε ότι οι διαιτητές έχουν πληρωμένα και όλα τα έξοδά τους: διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4-5 αστέρων, μετακινήσεις με αεροπορικά εισιτήρια πρώτης θέσης και, φυσικά, διατροφή.

Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι αποδοχές των Άγγλων διαιτητών. Στην Πρέμιερ Λιγκ εισπράττουν 24.000 τον μήνα, αλλά δεν λαμβάνουν έξτρα ποσό για κάθε ματς που διευθύνουν.

Στην Ιταλία, οι διαιτητές της Serie A παίρνουν 8.000 μηνιάτικο και άλλα 4.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι που διευθύνουν!

Και οι… δικοί μας, ωστόσο, δεν μπορούν να έχουν παράπονο τηρουμένων βεβαίως των αναλογιών: ο διαιτητής για κάθε αγώνα της Super League εισπράττει 1.560 ευρώ! Μεροκάματο-μαμούθ για σκάρτες δύο ωρίτσες δουλειάς (αφήστε που αρκετοί θα έπρεπε κανονικά να… πληρώνουν για να την κάνουν). Επίσης, ο τέταρτος διαιτητής παίρνει 350 ευρώ για το πρωτάθλημα. Ο πρώτος διαιτητής στο Κύπελλο Ελλάδας λαμβάνει 300 ευρώ και ο τέταρτος 150 ευρώ.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση