GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Αναβολή τριών ημερών στις εκλογές

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, που επρόκειτο να διεξαχθεί την Κυριακή, αναβά...


Ο πρώτος γύρος των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, που επρόκειτο να διεξαχθεί την Κυριακή, αναβάλλεται για τρεις ημέρες και μεταφέρεται την Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Εφορευτική Αρχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αναβολή αυτή αποφασίστηκε "για τεχνικούς λόγους". Η μεταβατική κυβέρνηση είχε προτείνει την Πέμπτη τη μεταφορά των εκλογών σε άλλη ημερομηνία καθώς περουσιάστηκαν δυσκολίες στην αποστολή των ψηφοδελτίων στην ενδοχώρα.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η απόφαση θα έπρεπε να επικυρωθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο, όμως λόγω της εορταστικής περιόδου και επειδή η καθυστέρηση στη διεξαγωγή των εκλογών είναι μικρής διάρκειας, δεν κρίθηκε αναγκαίο να συνεδριάσει το όργανο αυτό.

Οι εκλογές στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχουν αναβληθεί πολλές φορές λόγω της αστάθειας στη χώρα η οποία σπαράσσεται εδώ και τρία χρόνια από συγκρούσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση