GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διακινητές δολοφόνησαν και τεμάχισαν Σύρο παράνομο μετανάστη

Έπειτα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής και τη συμβολή της Διεύθ...


Έπειτα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής και τη συμβολή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 27χρονου Σύρου, που έγινε στις 31 Ιανουαρίου 2014, στην Καλλιθέα.

Κομμάτια της σορού του θύματος είχαν βρεθεί την 1η Φεβρουαρίου 2014 μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην Καλλιθέα και στις 7 Φεβρουαρίου 2014, σε ταξιδιωτικό σάκο, στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος του 27χρονου προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, που προκλήθηκε από αμβλύ όργανο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, δράστες είναι δύο Σύροι, ηλικίας 32 και 22 ετών. Ο πρώτος κρατείται ήδη στις φυλακές Τρικάλων, ενώ ο δεύτερος αναζητείται. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας, της περιύβρισης νεκρού και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, το θύμα είχε εισέλθει στην Ελλάδα λίγο πριν από τη δολοφονία του, με τη βοήθεια παράνομων διακινητών αλλοδαπών. Σκοπός του ήταν να ταξιδεύσει στη Σουηδία, όμως, λόγω έλλειψης ταξιδιωτικών εγγράφων, ήρθε σε επαφή με τον 32χρονο Σύρο, ο οποίος δραστηριοποιείτο στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών. Συμφωνήθηκε η προώθηση του θύματος στην Σουηδία, με την καταβολή χρηματικής αμοιβής ύψους 4.000 ευρώ. Η αμοιβή πράγματι καταβλήθηκε, μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς χρημάτων, όμως, οι δύο δράστες κάλεσαν τον 27χρονο στο σπίτι τους στην Καλλιθέα, όπου τον δολοφόνησαν και στη συνέχεια τεμάχισαν τη σορό του προκειμένου να την εξαφανίσουν.

Ο 32χρονος δράστης μετά το έγκλημα εξαφανίσθηκε, διαφεύγοντας στην Τουρκία, όπου συνέχισε να δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, πράξη για την οποία συνελήφθη στις 2 Σεπτεμβρίου 2014, από τις Λιμενικές Αρχές της Πάτμου. Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και φυλακίστηκε στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, όπου και εντοπίσθηκε μετά από αναζητήσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου δράστη συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση