GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συναγερμός στην Τουρκία: Ρώσος ναύτης με εκτοξευτήρα ρουκετών στο Βόσπορο

Συναγερμός σήμανε στην Τουρκία όταν κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες ενός Ρώσου ναύτη που βρίσκεται πάνω σε ένα πολεμικό πλοίο, σε θέση βολ...

Συναγερμός στην Τουρκία: Ρώσος ναύτης με εκτοξευτήρα ρουκετών στο Βόσπορο
Συναγερμός σήμανε στην Τουρκία όταν κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες ενός Ρώσου ναύτη που βρίσκεται πάνω σε ένα πολεμικό πλοίο, σε θέση βολής με έναν εκτοξευτήρα ρουκετών ανά χείρας. Το πλοίο εκείνη την ώρα διέρχεται τα νερά του Βοσπόρου.
"Πρόκληση" χαρακτήρισε την εικόνα αυτή ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Οι σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας βρίσκονται σε πολύ κακή φάση μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στη Συρία.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες τις φωτογραφίες του Ρώσου ναύτη που φαίνεται να έχει τοποθετήσει στον ώμο του, σαν να είναι έτοιμος για βολή, έναν εκτοξευτήρα ρουκετών, ενώ βρίσκεται πάνω σε ρωσικό πολεμικό πλοίο, το Caesar Kunikov, που ανήκει στον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα.
Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Άγκυρα κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.
Το πολεμικό πέρασε από τα Στενά του Βοσπόρου το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Σύμφωνα, όμως, με άλλα μέσα ενημέρωσης το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή, καθώς το πολεμικό βρισκόταν ήδη στα τουρκικά χωρικά ύδατα τότε.
"Ελπίζω πως πρόκειται για μεμονωμένο επεισόδιο, δεν είναι μια καλή προσέγγιση", δήλωσε σήμερα ο Τσαβούσογλου σε τηλεοπτική συνέντευξή του, προτού κληθεί ο πρεσβευτής.
"Τα πλοία αυτά δεν αντιπροσωπεύουν έναν κίνδυνο για εμάς. Ωστόσο, όταν αντιλαμβανόμαστε έναν κίνδυνο, δίνουμε την κατάλληλη απάντηση", πρόσθεσε.
Η Τουρκία και η Ρωσία διέρχονται τη χειρότερη κρίση στις διπλωματικές τους σχέσεις από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους, στις 24 Νοεμβρίου, από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Η Ρωσία έχει ήδη ανακοινώσει αντίποινα σε βάρος της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Άγκυρα απαγόρευσε στα τέλη της εβδομάδας την αναχώρηση ενός ρωσικού πολεμικού πλοίου από το λιμάνι της Σαμσούντας (βόρεια Τουρκία), στη Μαύρη Θάλασσα, λόγω μη συμπλήρωσης των απαραίτητων εγγράφων, ενώ επιτράπηκε η αναχώρηση σε άλλα τρία πολεμικά πλοία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση