GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκθεση με έργα της Κούλας Μαραγκοπούλου, στο Μουσείο Μπουζιάνη

Το Μουσείο Μπουζιάνη ανοίγει για το κοινό, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 με τα εγκαίνια της έκθεσης «Kούλα Μαραγκοπούλου - Μι...

Έκθεση με έργα της Κούλας Μαραγκοπούλου, στο Μουσείο Μπουζιάνη
Το Μουσείο Μπουζιάνη ανοίγει για το κοινό, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 με τα εγκαίνια της έκθεσης «Kούλα Μαραγκοπούλου - Μικρή Αναδρομική», τιμώντας την πιο σημαντική μαθήτρια του μεγάλου ζωγράφου, με έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά.
Η Κούλα Μαραγκοπούλου (Κυπαρισσία 1913- Αθήνα 1997) σπούδασε στην ΑΣΚΤ με δάσκαλο τον Π. Μαθιόπουλο, παρακολούθησε μαθήματα με τον Π. Βυζάντιο, καθοριστική όμως στη διαμόρφωση του έργου της, υπήρξε η μαθητεία της δίπλα στον Γ. Μπουζιάνη.
Η συμβολή του αποτυπώνεται εμφανώς στις εξπρεσιονιστικές της συνθέσεις, των οποίων η θεματογραφία περιλαμβάνει ηθογραφικές σκηνές και τοπία, νεκρές φύσεις και προσωπογραφίες.
Στο σπίτι του Μπουζιάνη εκτίθενται έργα της Μαραγκοπούλου σε τρεις ενότητες: λάδια, ακουαρέλες με θέμα την Αθήνα και ακουαρέλες απ' όλη την Ελλάδα ενώ στο διπλανό κτίριο παρουσιάζονται φωτογραφικό υλικό, προσωπικά αντικείμενα, προσωπογραφίες της οικογένειας καθώς και αυτοπροσωπογραφίες από όλα τα στάδια της ζωής της.
Παράλληλα, στο αμφιθέατρο του Μουσείου θα προβληθούν ντοκιμαντέρ με μαρτυρίες και σπάνιο κινηματογραφικό υλικό από τη ζωή και το έργο του Μπουζιάνη και της μαθήτριας του Κούλας Μαραγκοπούλου.
Ο δήμος Δάφνης-Υμηττού εγκαινίασε το 2010 το «Μουσείο Γ. Μπουζιάνη», στο σπίτι του ζωγράφου καθώς και το όμορο Πνευματικό Κέντρο « Γιώργος Μπουζιάνης», ως φόρο τιμής στον καλλιτέχνη που έζησε στη Δάφνη 25 δημιουργικά χρόνια και ως το τέλος της ζωής του.
Μουσείο Μπουζιάνη
Μπουζιάνη 27-31, Δάφνη, 213-2085521

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση