GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παναττική Στάση Εργασίας την Τετάρτη από την ΑΔΕΔΥ

Παναττική Στάση Εργασίας προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για αύριο Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου από τις 11:30 πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου, δηλώνοντας τη ...


Παναττική Στάση Εργασίας προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για αύριο Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου από τις 11:30 πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου, δηλώνοντας τη συμπαράσταση της στους απεργούς εργαζόμενους στα πεντάμηνα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το "παρών" στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που οργανώνει, στις 12.00 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που έχουν κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Εργασίας καταγγέλλοντας αυτό το μοντέλο εργασιακών σχέσεων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, και διεκδικεί:

* Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.

* Μόνιμο προσωπικό στους Δήμους και σε όλο το Δημόσιο, για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες και δομές που να καλύπτουν τις αυξημένες καθημερινές ανάγκες. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών άμεση ή έμμεση.

* Σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς. Κατάργηση των δουλεμπορικών σχέσεων εργασίας που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα.

* Εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων διατάξεων της Εργατικής Νομοθεσίας. Αμοιβή με βάση τις ισχύουσες αποδοχές των εργαζομένων στους ΟΤΑ και σε όλο το Δημόσιο. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ασφαλιστική-υγειονομική κάλυψη. Απασχόληση στις υπηρεσίες για τις οποίες προσλήφθηκαν καθώς και απόδοση των παροχών που προβλέπονται για τους μόνιμους εργαζόμενους, όπως τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και μηνιαία καταβολή των αποδοχών τους.

* Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση