GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετά το αλαλούμ: Τι ισχύει τελικά για τις αποδείξεις και το αφορολόγητο

Ξεκαθαρίζει το τοπίο μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε από τις τελευταίες ανακοινώσεις και τις ανακλήσεις τους, για τη συλλογή αποδείξεων....

Μετά το αλαλούμ: Τι ισχύει τελικά για τις αποδείξεις και το αφορολόγητο

Ξεκαθαρίζει το τοπίο μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε από τις τελευταίες ανακοινώσεις και τις ανακλήσεις τους, για τη συλλογή αποδείξεων. Πλέον όλα δείχνουν ότι για τα εισοδήματα του 2015 δεν θα απαιτείται η συλλογή αποδείξεων για το αφορολόγητο, ενώ από τη νέα χρονιά θα μετρούν μόνο συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

Η σύγχυση δημιουργθήκε όταν το υπουργείο Οικονομικών διέρρευσε σχέδιο για επαναφορά του μέτρου των αποδείξεων, για τα εισοδήματα του 2015.

Αυτό σήμαινε ότι οι πολίτες - που δεν είχαν υποχρέωση να μαζεύουν αποδείξεις φέτος - θα είχαν μπροστά τους μόλις 20 μέρες για να μαζέψουν τα μαγικά χαρτάκια.

Το υπουργείο Οικονομικών σημείωνε ότι διαπίστωσε κενό στο νόμο για τις αποδείξεις μετά τη μείωση του ποσοστού από το 25% στο 10% του ετήσιου εισοδήματος προκειμένου να κατοχυρωθεί η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ. Σημειώνεται ότι η βάση της νομοθεσίας η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού με την υποχρεωτική συλλογή και προσκόμιση αποδείξεων από το φορολογούμενο αφορά μέχρι και τα εισοδήματα του 2014.

Για το 2015 υπήρχε νομοθετική εκκρεμότητα.

Στο νομοσχέδιο που προωθείται θα περιληφθεί διάταξη με την οποία από την 1.1.2016 παύει η υποχρέωση συλλογής χάρτινων αποδείξεων και την έκπτωση φόρου θα κερδίζουν μόνο όσοι έχουν κάνει δαπάνες με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπεζικών συναλλαγών έως ενός ύψους του εισοδήματός τους. Από το συγκεκριμένο μέτρο θα εξαιρούνται οι ακρίτες και οι ηλικιωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση