GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σένγκεν: Ο Αβραμόπουλος αποκαλύπτει ότι έγινε συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας

«Δεν κινδυνεύει καμία χώρα με έξοδο από τη συνθήκη Σέγκεν η οποία όμως πλέον συνεχώς αξιολογείται αναφορικά με το εάν δύναται να προστα...

Σένγκεν: Ο Αβραμόπουλος αποκαλύπτει ότι έγινε συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας

«Δεν κινδυνεύει καμία χώρα με έξοδο από τη συνθήκη Σέγκεν η οποία όμως πλέον συνεχώς αξιολογείται αναφορικά με το εάν δύναται να προστατεύσει αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης» υπογράμμισε μιλώντας στο Mega ο επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η Σέγκεν είναι σε συνεχή αξιολόγηση ως προς την ικανότητά της να προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Αυτό βεβαίως εκ των πραγμάτων μεταφέρεται ως ευθύνη στα κράτη μέλη. Τούτη την ώρα που μιλάμε τέτοιο θέμα δεν τίθεται. Χθες, προχθές, μετά τις δυο δραματικές συνεδριάσεις για δυο ολόκληρες μέρες των συμβουλίων υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, τόσο εγώ ως επίτροπος όσο και ο κ. Άσελμπορν ως προεδρεύων κάναμε ξεκάθαρες δηλώσεις, δεν εκτίθεται σε κανένα κίνδυνο η Σέγκεν και δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία, ωστόσο επισημάναμε ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», σημείωσε.

Όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος καμία χώρα δεν κινδυνεύει αλλά «η ίδια η συνθήκη θα είχε εκτεθεί σε κίνδυνο γι' αυτό θα παρατηρήσατε ότι τον τελευταίο καιρό κατ' επανάληψη έχοντας και την ευθύνη και την αρμοδιότητα για τη συνθήκη του Σέγκεν έλεγα ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να καταρρεύσει η Σέγκεν γιατί θα ήταν η αρχή του τέλους της Ευρώπης και είναι αλήθεια αυτό διότι το μεγαλύτερο επίτευγμα της Ευρώπης, χειροπιαστό της πολιτικής ολοκλήρωσής της είναι η ελεύθερη αγαθών, προϊόντων».

Ερωτηθείς για το εάν όντως η Ελλάδα έφθασε κοντά στην έξοδο αποκάλυψε ότι «σε κάποια στιγμή έγινε συζήτηση είναι αλήθεια, ακούσατε τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, ότι καλό θα είναι από την ώρα που υπάρχει μεγάλη πίεση στα σύνορα της Ευρώπης να τεθεί σε εφαρμογή το άρθρο 26 και να δημιουργηθεί ένα είδος μικρής Σέγκεν», πρόσθεσε όμως ότι «αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει».

Σχετικά με την παρουσία από αύριο ανδρών της Frontex στα ελληνοσκοπιανά σύνορα ο κ. Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε πως πρόκειται για ευρωπαϊκό όργανο και πως η Ελλάδα πρέπει να συνεργάζεται περισσότερο με αυτά από την στιγμή που υπάρχει κοινή παραδοχή ότι το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό πρόβλημα.

 

2 σχόλια

  1. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    Η κυβέρνηση μιας χώρας που ανοίγει τα σύνορα της για να μπούνε σε αυτήν την χώρα εκατοντάδες χιλιάδες αλλόθρησκοι ( ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ )που θα αλλάξουν τελείως τον πολιτισμικό και πολιτικό χάρτη αυτής της χώρας είναι κυβέρνηση ΠΡΟΔΟΤΩΝ, ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ……
    Ο Τσίπρας και η παρέα του είναι γιουσουφάκια της Τουρκίας που ονειρεύεται να αναστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία!
    Αυτηνής το θέλημα κάνουν και ένας Θεός ξέρει με τι ανταλλάγματα…….
    Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αυτός που κατ’ εξοχήν είναι αρμόδιος για την φύλλαξη των συνόρων, αυτός με τις κόκκινες γραμμές τι κάνει?
    Και καλά αυτός ο Άθλιος ο άλλος ο υφυπουργός ο Νικόλαος Τόσκας που ήταν και αξιωματικός στον στρατό αυτά του μάθανε? Την Προδοσία? Για τον άλλο τον Δημήτρη Βίτσα δεν έχω τίποτα να πω, από καταβολής τους οι Αριστεροί στην Ελλάδα, την Ελλάδα την χάριζαν στους Βόρειους γείτονες μας, τώρα θα τους πειράξει να την χαρίσουν στους Ανατολικούς, στους Τούρκους?
    Δυστυχώς για εμάς πρέπει να κάνουμε ένα κόπο και να βάλουμε αυτήν την κυβέρνηση σε ένα σαπιοκάραβο και να την στείλουμε στην Τουρκία, γιατί εκεί είναι η θέση της….όμως φοβάμαι ότι οι Τούρκοι δεν θα τους δεχτούν στο έδαφος τους καθώς θα έχουν στο νου τους ότι όπως προδώσανε την πατρίδα τους θα τους προδώσουν στο τέλος και αυτούς…
    Μήπως, λέω μήπως αυτήν την τριπλέτα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την σύνεστησε η Τουρκία στο γιουσουφάκι της τον Κύριο Τσίπρα και αυτός απλά έβαλε την υπογραφή του…?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΚΑΛΟΓΥΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΕΝΕΚΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση