GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Ποιοι μεγαλοεργολάβοι θα πάρουν το χρήμα για τον υποθαλάσσιο Αγωγό της Αίγινας...

Σε «μονομαχία Βουβαλιών» αναμένεται να εξελιχθεί η διεκδίκηση του μεγάλου έργου κατασκευής του υποθαλάσσιου Αγωγού της Αίγινας, ενός από...


Σε «μονομαχία Βουβαλιών» αναμένεται να εξελιχθεί η διεκδίκηση του μεγάλου έργου κατασκευής του υποθαλάσσιου Αγωγού της Αίγινας, ενός από τα μεγαλύτερα έργα που αναμένεται να γίνουν τα επόμενα χρόνια στη χώρα.

Ο μεγάλος προϋπολογισμός του έργου που ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια, σε συνδυασμό με τη μέθοδο δημοπράτησης, σηματοδοτεί σκληρή μάχη μεταξύ των συμμετεχόντων εργολάβων που «κατέβηκαν» στη δημοπρασία, μερικοί εκ των οποίων ηγούνται των κορυφαίων εργοληπτικών εταιριών, που πλέον -λόγω κρίσης- δεν αφήνουν να πέσει κάτω… ούτε κουνούπι, όχι τόσο μεγάλο έργο.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Ας δούμε όμως τον «καμβά» αυτής της διεκδίκησης και άρα, τις δυνάμεις που θα κινητοποιηθούν σε αυτή τη μεγάλη δημοπρασία, που αφορά ένα έργο που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα.

Οι εταιρείες λοιπόν είναι 5 και είναι οι εξής:

1. ΑΑΓΗΣ. Διευθύνεται από τον κ. Κουβαρά, που έχει πάρει αρκετά μεγάλα έργα, με κυριότερο αυτό του ΚΕΛ Κρωπίας, που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια.



2. ΑΚΤΩΡ. Η εταιρεία είναι η «ναυαρχίδα» του Γιώργου Μπόμπολα, μεγαλοεκδότη και κατασκευαστή, που τα προηγούμενα χρόνια… σάρωνε στα Δημόσια Έργα, αν και πλέον είναι σε σκληρή πραγματικότητα. Ωστόσο, φαίνεται να συνεχίζει, αν λάβουμε υπόψη μας ότι χθες το βράδυ πέρασε από τη Βουλή, (με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!) μια «ένεση» 340 εκατομμυρίων για τα έργα των παραχωρήσεων (ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ κ.λ.π).



3. ΑΡΧΙΚΟΝ. Μικρότερη εταιρεία που δεν έχει αναμειχθεί σε τέτοιου βάθους έργα, αλλά εκτελεί πολλά μικρότερα και κτηριακά σε Ελλάδα και εξωτερικό. Φέτος είχε επιτυχίες στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής, όπως αυτή με ένταξη του «ψυχιατρικού κτιρίου», ύψους 7,5 εκατομμυρίων! Τη διευθύνει ο Α. Γερακάκης.



4. ΙΝΡΑΚΑΤ. Μεγάλη εταιρεία συμφερόντων Κόκκαλη, με πολλές συμμετοχές σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα, παντού. Ανήκει στο μεγάλο Όμιλο που δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες του κόσμου και σε πολλά αντικείμενα.

5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΤΕ. Σημαντική εταιρεία με αρκετά έργα και πολλές συμμετοχές σε κατασκευές.

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΑΧΗ

Όπως γίνεται κατανοητό, τώρα ξεκινάει η μεγάλη μάχη της διεκδίκησης, που φυσικά αφορά τους εργολάβους, αλλά αφορά και τους Αιγινήτες που θέλουν να γίνει γρήγορα και κυρίως σωστά το έργο –ανεξαρτήτως από το ποια εταιρεία θα το εκτελέσει.

Βεβαίως, τα στάδια της μάχης αυτής θα είναι πολλά, με άγνωστη κατάληξη.

Το πρώτο είναι η «ακτινογράφηση» κάθε προσφοράς, ως προς τους τύπους –αν είναι δηλαδή σωστά όλα τα δικαιολογητικά της κάθε συμμετοχής.
Ακολούθως, η διαδικασία θα μπει… «στο ψητό», επί της ουσίας των προσφορών, κυρίως ως προς τι προτείνει τεχνικά η κάθε εταιρεία, στη Μελέτη του έργου, και το οικονομικό έπεται και συνεκτιμάται.

• Εμπειρογνώμονες, με γνώση αντίστοιχων διαδικασιών μεγάλων έργων, εκτιμούν ότι αν όλα «πάνε καλά» μπορεί να υπάρχει και σύμβαση μετά από 15 μήνες και σιγά – σιγά να ξεκινήσει το έργο.
• Αν κάτι… «στραβώσει» και έχουμε τις γνωστές εργολαβικές ενστάσεις και αντιπαραθέσεις, τότε μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση.
Φυσικά, όλοι οι Αιγινήτες εύχονται, περιμένουν και απαιτούν να πάνε όλα ομαλά…

1 σχόλιο

  1. O Τσίπρας, ο Προδότης της Ελλάδας, το γιουσουφάκι των Ερντογόν – Νταβούτογλου, που άνοιξε τα σύνορα από την μεριά της Τουρκίας για να πραγματοποιηθεί το Δόγμα Οζάλ, ( η κατάκτηση της Ελλάδας από την Τουρκία με Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες ) με ύφος χιλίων πιθήκων σε συνέντευξη του στους Financial Times επισημαίνει τον κίνδυνο να μετατραπεί η Ελλάδα σε < μαύρη τρύπα για πρόσφυγες και μετανάστες, ( ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ ΤΟ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΕ )
    Μ α αυτός δεν έδωσε εντολή να μην εμποδίζονται να έρχονται στην Ελλάδα? Μα αυτός δεν τους έλεγε θα σας δώσουμε σπίτια? Μα αυτός δεν τους έλεγε θα σας κόψουμε και επίδομα? Μα αυτός δεν έλεγε είναι απάνθρωπο να είναι εδώ η μισή οικογένεια, προσκαλώντας έτσι και τα υπόλοιπα μέλη της? Μα αυτός δεν ζήτησε ΤΩΡΑ από τον Νταβούτογλου να πληροφορεί, ο Νταβούτογλου τις Ελληνικές αρχές, για το πόσοι εξ Τουρκίας (Μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες ) θα έρχονται εβδομαδιαίως έτσι που οι Ελληνικές Αρχές πεσμένες στα τέσσερα με κατεβασμένα τα σώβρακα να τους υποδέχονται για ένα στα γρήγορα καλώς όρισες? ….. Μετά από αυτά συμπεραίνω ότι τα κόκαλα του Μέτερνιχ θα τρίζουν στον τάφο του καθώς θα έχει διαπιστώσει ότι στο ποιος ήταν και είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδος αυτός τελικά αποδείχτηκε πολύ μικρός, καθώς τον ξεπέρασε ο Τσίπρας Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ και η ΑΡΙΣΤΕΡΗ Κυβέρνηση του, ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση