GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρευνα - Ανησυχεί για το μέλλον ένας στους δύο Γερμανούς

Ανησυχία για το μέλλον εκφράζει το 55% των Γερμανών σύμφωνα με έρευνα Ιδρύματος της χώρας. Οι σημαντικότερες ανησυχίες τους αφορούν στι...


Ανησυχία για το μέλλον εκφράζει το 55% των Γερμανών σύμφωνα με έρευνα Ιδρύματος της χώρας. Οι σημαντικότερες ανησυχίες τους αφορούν στις «ανθρωπιστικές κρίσεις» που βρίσκονται σε εξέλιξη και την τρομοκρατία.
«Η τρέχουσα ανθρωπιστική κρίση και ο εντεινόμενος φόβος για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών ανησυχεί τον πληθυσμό και δημιουργεί αμφιβολίες για το πόσο θετικό θα είναι το μέλλον» επεσήμανε ο Ούλριχ Ράινχαρτ, επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος που ασχολείται με ζητήματα του μέλλοντος.
Το ποσοστό των πολιτών που δηλώνει ότι ανησυχεί είναι ιδιαίτερα υψηλό μεταξύ εκείνων που είναι πάνω από 55 ετών, με το 64% εξ αυτών να λέει πως ανησυχεί για το τι θα φέρει το 2016. Στις ηλικίες 35-54 του πληθυσμού της Γερμανίας το ποσοστό μειώνεται στο 56%.
Τα στοιχεία καταγράφουν καθαρή άνοδο σε σύγκριση με το 2014, όταν μόλις το 31% είχε  απαντήσει πως φοβάται για το μέλλον, κι ακόμη μεγαλύτερη σε σχέση το 2013 (28%).
Οι πιο αισιόδοξοι για το μέλλον παραμένουν οι πολίτες 14-34 ετών, εκ των οποίων μόλις το 42% είπε πως φοβάται για το μέλλον.
Το οικονομικό περιβάλλον είναι επίσης μια αιτία ανησυχίας: το 79% των προσώπων που ερωτήθηκαν (από 66% το 2014) θεωρεί ότι τα οικονομικά προβλήματα θα ενταθούν την επόμενη χρονιά ενώ το 70% εξ αυτών αναμένει πως οι διαφορές στους κόλπους της ΕΕ θα ενταθούν το 2016 (το 60% προέβλεπε το ίδιο το 2014).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση