GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με αντιασφυξιογόνες μάσκες οι κάτοικοι στο Πεκίνο

Αν και το νέφος είναι ένα συνηθισμένο πλέον φαινόμενο στην κίνα, ειδικά στις μεγαλουπόλεις, για πρώτη φορά το Πεκίνο έχει τεθεί σε σ...

Με αντιασφυξιογόνες μάσκες οι κάτοικοι στο Πεκίνο
Αν και το νέφος είναι ένα συνηθισμένο πλέον φαινόμενο στην κίνα, ειδικά στις μεγαλουπόλεις, για πρώτη φορά το Πεκίνο έχει τεθεί σε σε κόκκινο συναγερμό για την ατμοσφαιρική ρύπανση. 
Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική με τις μετρήσεις ρύπων να φτάνουν τα 300 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει όριο τα 25 μικρογραμμάρια. Η κυβέρνηση αποδίδει τη ρύπανση στα «οχήματα με κινητήρα», η οποία ενισχύεται από την αυξημένη κατανάλωση κάρβουνου εξαιτίας του χειμώνα.
Με απόφαση της κυβέρνησης, τα σχολεία είναι κλειστά, τα εργοστάσια ανέστειλαν τη λειτουργία τους και στο Πεκίνο εφαρμόζεται δακτύλιος. Από το νέφος δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ορατότητα ενώ οι κάτοικοι κυκλοφορούν στους δρόμους με αντιασφυξιογόνες μάσκες, προκειμένου να προστατευτούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση