GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βούτσης: Λάθος στον προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Σε δύο αποκαλύψεις προέβη ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, που αφορούν τα οικονομικά των κομμάτων και ιδιαίτερα αυτών που αντιμετωπίζου...

Βούτσης: Λάθος στον προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Σε δύο αποκαλύψεις προέβη ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, που αφορούν τα οικονομικά των κομμάτων και ιδιαίτερα αυτών που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα.

Το βράδυ της Τετάρτης, στη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου του πρώην υπουργού, Γ. Νικητιάδη για το εκλογικό σύστημα, ο κ. Βούτσης είπε ότι εγγράφηκε στον Προϋπολογισμό για την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων, κατά λάθος το ποσόν των περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι των 15 εκ. ευρώ πέρυσι και των 22 εκ. ευρώ πρόπερσι (και 49 εκ. ευρώ προ κρίσεως), τονίζοντας ότι αυτό έγινε αντιληπτό μόνον κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια. «Δεν το κατάλαβε κανείς, ούτε τα κόμματα που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα» ανέφερε.

«Είναι ένα πολύ μικρό ποσόν για τα κόμματα μιας οκτακομματικής Βουλής και τα κόμματα των ευρωεκλογών, και δεν έχει καμιά σχέση με τις πραγματικές ανάγκες», πρόσθεσε ο κ. Βούτσης. Το λάθος αυτό «δεν είναι εύκολο να διορθωθεί. Μόνον σε αναθεώρηση του Προϋπολογισμού μπορεί να διορθωθεί, κι αν γίνει νόμος ειδικά γι αυτό, ο κόσμος θα πει ότι έκαναν την αλλαγή "μόνον για την πάρτη τους"».

Σε μιαν άλλη αποκαλυπτική αναφορά που προκάλεσε επίσης το ζωηρό ενδιαφέρον των παρισταμένων, ο κ. Βούτσης είπε ότι τους τελευταίους 2-3 μήνες, το κουαρτέτο των δανειστών ζητάει να καταργηθεί το ακατάσχετο που ισχύει για το 40% της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα - ενδεχόμενο που πλήττει βαρύτατα τα δύο ιστορικά κόμματα, που είναι υπερχρεωμένα και έχουν στηρίξει τις ρυθμίσεις του δανεισμού τους στην κρατική επιχορήγηση.

«Αυτό σημαίνει άμεση χρεοκοπία δύο μεγάλων και ιστορικών κομμάτων» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης έκανε έκκληση «να βοηθήσουμε όλοι να βγούμε από την κρίση με πανίσχυρα δημοκρατικά κόμματα, με διαφάνεια και θεσμική ενίσχυση» και εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με την «προσπάθεια να απαξιωθεί και να πεθάνει το παρόν πολιτικό σύστημα και τα κόμματα και να αναζητήσουμε, άλλοι λοχίες και άλλοι βασιλιάδες».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση