GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ! Μεταφύτευση υπεραιωνόβιων δέντρων στην Αθήνα...

Ο Δήμος Αθηναίων, στα πλαίσια των περιβαλλοντικών δράσεων που αναπτύσσει, υποδέχεται υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα που θα μεταφυτευθούν σε χώρ...

Ο Δήμος Αθηναίων, στα πλαίσια των περιβαλλοντικών δράσεων που αναπτύσσει, υποδέχεται υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα που θα μεταφυτευθούν σε χώρους πρασίνου της πόλης μας, δωρεά της «ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε Α.Ε.».
Πρόσφατα εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου πέντε υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα, τα οποία σύμφωνα με βεβαίωση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου είναι ηλικίας από 700έως 1500 χρονών. Η διάσωσή τους αποτέλεσε υποχρέωση για τη διατήρηση και ανάδειξη αυτών των δέντρων. Ετοιμάστηκε ένα σχέδιο μεταφοράς που υλοποιείται.
Η μεταφύτευση τεσσάρων από αυτά γίνεται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας: Δύο μπροστά από την Πρυτανεία επί της οδού Πανεπιστημίου, ένα στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας καιΒασ. Κων/νου (στον Δρομέα) και ένα στη συμβολή των Οδών Διάκου και Συγγρού.
Ένα ακόμα θα φυτευθεί σε κεντρικό σημείο εντός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Η δράση έχει ως σκοπό οι μελλοντικές γενιές, Έλληνες και ξένοι, να μπορούν να θαυμάσουν τις υπεραιωνόβιες ελιές που έρχονται από τα βάθη των αιώνων και αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης μας, της ιστορίας και του πολιτισμού μας.
Το εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί με την εξαιρετική συμβολή της «ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε Α.Ε.», αλλά και την αρωγή όλων των άλλων φορέων που συμβάλουν: του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), της Τροχαίας Αθηνών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΑΔΜΗΕ ΑΕ, των εταιρειών ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ ΕΠΕ, Άλτις και KLORANE, οι οποίοι με την προθυμία τους και την πολύτιμη βοήθειά τους συνέβαλαν με όλες τους τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της περιβαλλοντικής δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση