GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σώζεται μόνο η κύρια σύνταξη στο νέο ασφαλιστικό

Κλείδωσε, όπως όλα δείχνουν, η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, η οποία κατοχυρώνει την κύρια σύνταξη , όπως δήλωσε ο υπουργό...


Κλείδωσε, όπως όλα δείχνουν, η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, η οποία κατοχυρώνει την κύρια σύνταξη, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση της κυβέρνησης δεν προβλέπεται μείωση των κύριων συντάξεων, αλλά των επικουρικών, του εφάπαξ και του ΕΚΑΣ. Επίσης, όπως γράφουν Τα Νέα, το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει αύξηση των εργοδοτικών εισφορών - ωστόσο, ως εναλλακτικό σενάριο, βρίσκεται στο τραπέζι το σχέδιο για επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές (ένα τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές άνω των χιλίων ευρώ) , για να σώσει τις κύριες συντάξεις.
Όπως ανέφερε ο Αλ. Φλαμπουράρης στον ΣΚΑΪ, για τις επικουρικές συντάξεις γίνεται προσπάθεια η μείωση να είναι μικρή, της τάξης του 15% με 20% και εμφανίστηκε βέβαιος πως και οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν το Ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια.
Το πλαίσιο της ελληνικής πρότασης πιθανότατα θα συζητηθεί στις 8 Ιανουαρίου με τους επικεφαλής των θεσμών και θα έρθει στα μέσα του μήνα προς ψήφιση στην Βουλή.
Σύμφωνα με το Mega, το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας είναι πιθανό να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις των θεσμών και η πρόταση που θα έρθει στη Βουλή να μην περιλαμβάνει μειώσεις συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση