GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας δυνάμεων

«Όχι στις λογικές των «μετώπων» που διχάζουν τον ελληνικό λαό. Όχι στο δήθεν ευρωπαϊκό μέτωπο με την δεξιά. Η παρένθεση της συγκυβέρνησ...


«Όχι στις λογικές των «μετώπων» που διχάζουν τον ελληνικό λαό. Όχι στο δήθεν ευρωπαϊκό μέτωπο με την δεξιά. Η παρένθεση της συγκυβέρνησης με την ΝΔ έκλεισε οριστικά» τόνισε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο γήπεδο του Σπόρτινγκ.
«Όχι στο δήθεν αριστερό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τελειώσαμε με αυτές τις λογικές. Και οι δύο αυτοί «δρόμοι» είναι αδιέξοδοι. Δεν θα προσφέρουν αυτό που χρειάζεται η χώρα, θα διχάσουν τους Έλληνες» πρόσθεσε.
Η κ. Γεννηματά προέταξε την ιδέα «μιας επίκαιρης και εθνικά επιβεβλημένης προγραμματικής συμφωνίας με προοδευτικό πρόσημο για ένα εθνικό σχέδιο για την ασφαλή έξοδο από την κρίση. Την οποία θα υπηρετήσει μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεννόησης και συνεργασίας των δυνάμεων που θέλουν την έξοδο από την κρίση με παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη.»
Πρόσθεσε ότι βασικό στοιχείο αυτής της συμφωνίας είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, η απλή αναλογική, η κατάργηση του bonus των 50 εδρών, η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, η εξυγίανση και η διαφάνεια σε όλα τα θέματα λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και των δημοκρατικών θεσμών.
Δήλωσε ανοιχτή σε εθνική συνεννόηση «χωρίς κόλπα όπως στο Προεδρικό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρότεινε Εξεταστική Επιτροπή από το 2001 μέχρι σήμερα για το πώς προέκυψε η κρίση, τα μνημόνια, το PSI.
«Όλα στο φως. Από το 2001 που μπήκαμε επισήμως στην ΟΝΕ μέχρι σήμερα. Δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε. Οι εκβιασμοί δεν περνούν σε μας. Πότε επιτέλους κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσετε για τις ευθύνες της κυβέρνησης της δεξιάς από το 2004 ως το 2009; Ή ισχύει το κρυφό ειδύλλιο όπως λένε;» σημείωσε.
Η κ. Γεννηματα πρόσθεσε επίσης οτι «ο κ. Τσίπρας πέταξε τη συνεννόηση στο καλάθι των αχρήστων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση