GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δώσε πόνο σε Τσίπρα και Καμμένο

Γράφει ο  Ναπολέων Λιναρδάτος. Από την μια μεριά έχουμε την πιο καταστροφική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, από την άλλη η ηγεσία της ΝΔ κ...

Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος.

Από την μια μεριά έχουμε την πιο καταστροφική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, από την άλλη η ηγεσία της ΝΔ και οι περισσότεροι υποψήφιοι πρόεδροι προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες για να της δώσουν όσο μεγαλύτερη στήριξη γίνεται. Όμως με αυτούς που καταστρέφουν την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία και στήριξη. Στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, μόνο η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη εγγυάται την ολική σύγκρουση με την πιο εκφυλισμένη έκδοση κυβέρνησης την νεότερης Ελλάδας.

Κανένας λογικός άνθρωπος που κινείται στο χώρο μεταξύ κέντρου και δεξιάς δεν μπορεί πλέον να έχει τις όποιες αυταπάτες για το τι εκπροσωπούν οι Τσίπρας και Καμμένος. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κατασκεύασμα που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά, πολιτικά και πολιτισμικά, ενός κομματικού συστήματος που πιστεύει σε επίπεδο θρησκευτικού δόγματος τις πιο ακραίες και καταστροφικές πολιτικές της μεταπολίτευσης. Συνδυάζει, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, σε έναν υψηλό και απόλυτα χυδαίο βαθμό, κυνισμό, τυχοδιωκτισμό και ταυτόχρονα μια ιδεολογική εμμονή στα τσιτάτα μια χρεοκοπημένης αριστεράς.

Όπως θα έπρεπε να έχει γίνει κατανοητό από το καλοκαίρι, συνεννόηση με αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορεί να υπάρξει. Αλλά η τότε ηγεσία και η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ επέλεξαν την άμεση στήριξη προς τον κ. Τσίπρα, ο οποίος φρόντισε να τους ανταποδώσει το καλό με τις έκτακτες εκλογές του Σεπτεμβρίου. Η πικρή αλήθεια είναι ότι η σημερινή ΝΔ είναι ένα πολιτικά γερασμένο κόμμα. Η μεγάλη πλειοψηφία του κομματικού μηχανισμού δεν ξέρει, αλλά ούτε και θέλει να δώσει του πολιτικούς αγώνες που είναι αναγκαίοι για να αλλάξει η Ελλάδα. Είναι συνηθισμένοι στο να περιμένουν να έρθει η σειρά τους μόνο όταν η εκλογική επετηρίδα τους το επιτρέψει ώστε να αναλάβουν την διακυβέρνηση. Και όταν αυτό ακόμα συμβαίνει, η διακυβέρνηση από αυτούς δεν χρησιμεύει σε τίποτα περισσότερο από το να είναι μια περίοδος παγίωσης και πολιτικής νομιμοποίησης των πολιτικών που επέβαλλαν οι αριστερές κυβερνήσεις.

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει την «ικανότητα» να δημιουργεί τις χειρότερες συνθήκες για την οικονομία. Μετά, λόγω αυτών των συνθηκών διαπραγματεύεται ένα μνημόνιο με τους χειρότερους δυνατούς όρους. Αργότερα προχωρά σε μια εφαρμογή του μνημονίου η οποία είναι ακόμα χειρότερη και από το συμφωνηθέν μνημόνιο. Όποιος προκρίνει την συναίνεση στον ΣΥΡΙΖΑ προς χάριν της σταθερότητας, το μόνο που καταφέρνει είναι να νομιμοποιεί μια καταστροφική πολιτική ενώ ταυτόχρονα αποτρέπει την δημιουργία μιας εναλλακτικής πολιτικής πρότασης.

Αν κάτι είναι εξαιρετικά σαφές αυτό τον καιρό είναι η αναγκαιότητα επιτέλους να υπάρξει μια δυναμική δεξιά αντιπολίτευση απέναντι στον ολετήρα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η αντιπολίτευση είναι αναγκαία γιατί έτσι θα υπάρξει η ισχυρότερη αντίσταση απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αυτή η αντιπολίτευση θα προσθέσει το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος και φθορά σε μια καταστροφική κυβέρνηση. Γιατί μια πολιτικοποιημένη αντιπολίτευση αναδεικνύει τις αιτίες και τα αποτελέσματα των πολιτικών της κυβέρνησης και δημιουργεί το πολιτικό κεφάλαιο που είναι αναγκαίο αν θέλει να κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Από τους τέσσερις υποψήφιους για την προεδρία της ΝΔ η καλύτερη επιλογή που έρχεται πιο κοντά στις παραπάνω απαιτήσεις είναι αυτή του Άδωνι Γεωργιάδη. Έχει μια απίστευτη ενεργητικότητα που είναι απολύτως αναγκαία για να δώσει μια νέα δυναμική στην παράταξη. Είναι ο μόνος με τις διοικητικές ικανότητες για να εκσυγχρονίσει τον κομματικό μηχανισμό. Είναι ο μόνος υποψήφιος πρόεδρος που ανέδειξε την υπόθεση των τραπεζών, το θέμα της λαθρομετανάστευσης και την φοροκαταιγίδα του τρίτου μνημονίου. Είναι ο υποψήφιος που δεν φοβάται να πει ότι είναι δεξιός και να συγκρουστεί με πάθος με την αριστερά. Αν σ’ αυτές τις εσωκομματικές εκλογές θέλεις να δώσεις πόνο σε Τσίπρα και Καμμένο, η επιλογή είναι ξεκάθαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση