GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Σκοτώσαμε τον "υπουργό Οικονομικών" των τζιχαντιστών

Τον άτυπο «υπουργό Οικονομικών» των τζιχαντιστών κι άλλα δύο ανώτερα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία σκότωσε ο δι...


Τον άτυπο «υπουργό Οικονομικών» των τζιχαντιστών κι άλλα δύο ανώτερα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία σκότωσε ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου. 

Ο συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Αμπού Σάλαχ, ο θεωρούμενος ως υπουργός Οικονομικών των τζιχαντιστών, ένας δεύτερος ηγέτης του ΙΚ που ήταν αρμόδιος για τον συντονισμό των επιχειρήσεων για την απόσπαση χρημάτων μέσω εκβίασης, και ένα τρίτο στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Αμπού Σάλαχ, ο οποίος σκοτώθηκε περί τα «τέλη Νοεμβρίου» ήταν «ένας από τους πιο σημαντικούς και πιο έμπειρους υπεύθυνους για τη χρηματοδότηση» του ΙΚ, ανέφερε ο συνταγματάρχης Γουόρεν.

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εξόντωσε «επίσης στα τέλη Νοεμβρίου» ένα δεύτερο στέλεχος του ΙΚ, που είχε αναλάβει την απόσπαση «με εκβίαση» χρηματικών ποσών από τον άμαχο πληθυσμό, είπε ο συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανέφερε πως «την ίδια περίοδο», ο συνασπισμός σκότωσε άλλο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των τζιχαντιστών, το οποίο συντόνιζε «τις διαβιβάσεις πληροφοριών, τις μεταφορές προσώπων και όπλων».

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ προς το παρόν κάνει αποκλειστικά αεροπορικές επιδρομές για την εξόντωση των στελεχών των τζιχαντιστών. Όμως πρόσφατα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα αναπτυχθούν στο Ιράκ ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων οι οποίες θα είναι σε θέση να αιχμαλωτίζουν ή να σκοτώνουν στελέχη του ΙΚ στη Συρία, να συλλέγουν πληροφορίες από το πεδίο και να αναλαμβάνουν τον καθορισμό νέων στόχων και την κατάδειξή τους για να πληγούν από κατευθυνόμενες βόμβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση