GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ; Ουρές χιλιομέτρων στην Αράχοβα τα Χριστούγεννα!

Το τετραήμερο των Χριστουγέννων στο 100% έφτασε η πληρότητα σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην  Αράχοβα και τα κοντινά χωριά, ό...

Το τετραήμερο των Χριστουγέννων στο 100% έφτασε η πληρότητα σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην  Αράχοβα και τα κοντινά χωριά, όπως η Αγοριανή όπου λίγο έλειψαν να μείνουν χωρίς εμφιαλωμένο νερό, λόγω της ζήτησης...
Η πληρότητα στα καταλύματα άγγιξε το 100% ακόμα και στα πιο ακριβά, με τα αυτοκίνητα να κατακλύζουν το κέντρο και αρκετούς να παρκάρουν μέχρι και 5 χλμ. μακριά από αυτό.
«Φέτος τα Χριστούγεννα είχαμε πάρα πολλούς επισκέπτες που ήρθαν κυρίως από την Αθήνα. Σε αυτό συνέβαλαν καθοριστικά οι ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικράτησαν στη διάρκεια των γιορτών», είπε ο δήμαρχος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, Γιάννης Γεωργάκος.
Οσον αφορά τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς τα διαθέσιμα καταλύματα είναι ελάχιστα, ενώ για τα Φώτα η πληρότητα φτάνει το 75%. Σύμφωνα με τους ξενοδόχους οι τιμές παραμένουν σταθερές εδώ και τρία χρόνια.
Η Αράχωβα ως πόλος έλξης των εκδρομέων οδηγεί σε ανοδική πορεία και τις κρατήσεις σε Δελφούς, Γαλαξίδι και Ιτέα.
Στο  βασικό προορισμό της λεγόμενης «υψηλής κοινωνίας», στην Αράχωβα των πολυτελών σαλέ που δεσπόζουν στις χιονισμένες πλαγιές του Παρνασσού, τα φετινά Χριστούγεννα, λέξεις όπως κρίση, τρόικα και Μνημόνιο θεωρούνται απαγορευμένες.
Σε όλα τα καταλύματα, ακόμη και στα πιο ακριβά, δεν υπήρχε διαθέσιμο ούτε ράντζο ενώ οι δρόμοι του χωριού θύμιζαν κάτι από Ερμού την πρώτη μέρα των εκπτώσεων. «Είχαμε πληρότητα 100%» επιβεβαιώνει ο δήμαρχος Αράχωβας – Διστόμου – Αντίκυρας και πρόεδρος των ξενοδόχων, Γιάννης Γεωργακός.
Τα θηριώδη 4x4 που έχουν εκλείψει από τους δρόμους της πρωτεύουσας έκαναν την επανεμφάνιση τους, καθώς Hummer, Range Rover και Porsche Cayenne παρήλασαν πανηγυρικά στον κεντρικό δρόμο δίνοντας την εντύπωση ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί σκισίματος όλων των Μνημονίων είχαν- επιτέλους- υλοποιηθεί.
Στις ταβέρνες και στα μπαρ δεν έβρισκες ούτε... σκαμπό και οι θαμώνες συναγωνίζονταν για το ποιος θα ανοίξει τις περισσότερες Moet & Chandon. Έτσι μάλλον εξηγείται το ότι η Ελλάδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση σε κατανάλωση σαμπάνιας από κάθε άλλη αγορά στον κόσμο.
Σύμφωνα με τον Στάθη Γιαννέλο, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας, το τετραήμερο των Χριστουγέννων παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη διακίνηση αναψυκτικών και ποτών στην αγορά που έχει γίνει ποτέ. «Ήταν τα Χριστούγεννα με τον περισσότερο κόσμο, ούτε τις καλές εποχές δεν είχαμε τόσους πολλούς επισκέπτες» προσθέτει ο κ. Γιαννέλος. Για να συμπληρώσει: «Την επόμενη των Χριστουγέννων, το Σάββατο δηλαδή, το μποτιλιάρισμα στον κεντρικό δρόμο μπορεί να έφτανε και τα 5 χλμ!».
Πώς έφτασε όμως η Αράχωβα να σπάσει τα φετινά Χριστούγεννα κάθε ρεκόρ προσέλευσης επισκεπτών; Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αράχωβας Γιάννη Γεωργακό για να συμβεί αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι αρκετοί ήταν αυτοί που προτίμησαν φέτος να μην ταξιδέψουν στα χειμερινά τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης ελέω των προσφάτων τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ προφανώς βοήθησαν και οι ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν καθ’όλη την διάρκεια του εορταστικού τετραημέρου.












Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Κατσίμπας

1 σχόλιο

  1. ΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ‘’ΟΧΙ’’ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ?
    ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ..ΟΛΟΙ ???
    Ν Βράχος

    Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ!
    Σήμερα, που όλα τα κάστρα έπεσαν και οι προδότες αποκαλύπτονται, ο λαός κοιτάζει με απορία, έκπληξη και οργή. Βλέπει στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, τον έντιμο πολιτικό, το ευπρεπή αγωνιστή, τον ευγενή άνθρωπο και ψάχνει να βρεί όλους εκείνους τους συκοφάντες ‘’συκολόγους’’ της επάρατης διχόνοιας, της ..αόρατης ‘’αριστεράς’’, της επάρατης δεξιάς, του γνωστού χαφιεδότσουρμου, που ..αποτελούνε «Εθνικό κορμό» !
    Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ο εγγυητής της ομαλότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης, του σεβασμού, της ευνομίας, της ισονομίας μα πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος ! ο αγωνιστής ! Ο ΕΝΤΙΜΟΣ! που έδωσε τα πάντα στον αγώνα για την σωτηρία της Ελλάδας μας.
    Παραιτήθηκε, ενώ μπορούσε να τους ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ, για να σώσει την Ελλάδα ! Μπορούσε να προσφύγει σε εκλογές καταγγέλλοντας τους αποστάτες και τους εφιάλτες.
    Κι όμως λιγόψυχοι, μικρόψυχοι και κακόψυχοι , έστησαν το χορό της άγνοιας της εμπάθειας και της διαπλοκής. Σήκωσαν σημαία ‘’αγανάκτησης’’ για να ..αποκαταστήσουν την ‘’αδικία ‘’ και την ‘’προδοσία’’.
    Μόνο με το Γιώργο Παπανδρέου,
    μπορεί αυτός ο τόπος να πάει μπροστά. Η Ελλάδα, για να μπορέσει να επιβιώσει και να συμβαδίσει με τον υπόλοιπο κόσμο, χρειάζεται σύστημα και νέους ανθρώπους χωρίς δεσμεύσεις. Χωρίς γραμμάτια και συναλλαγματικές. Χρειάζεται έναν δοκιμασμένο πρωθυπουργό , με μια ομάδα έντιμων συνεργατών, που θα αναστηλώσουν τη χώρα και θα αγωνιστούν για την κοινωνική δικαιοσύνη των Ελλήνων.
    Απλούς Έλληνες, μορφωμένους, αποφασισμένους με συναίσθημα, ανθρωπιά και συναίσθηση της σοβαρότητας και της ευθύνης, χρειαζόμαστε.
    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έδωσε δείγμα γραφής τι είχε προγραμματίσει και τι έπρεπε να γίνει στην Ελλάδα …του Καραμανλή, και μέσα σε ένα χρόνο ψήφισε τέτοιους νόμους, ώστε να πιάνονται οι ‘’ΜΕΓΑΛΟΙ’’ που είχαν φορολογική ασυλία αφ΄ενός, και αφ΄ετέρου να συλλαμβάνονται ΟΛΟΙ!!! χωρίς εξαιρέσεις. Πίστευε και πιστεύει, ότι η σύλληψη της φοροδιαφυγής αποτελούσε και αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο κάθε ευνομούμενου κράτους και πηγή και βάση κάθε σωστής μελλοντικής ανάπτυξης για τη σωτηρία της Ελλάδας.
    Οι επώνυμοι μεγαλοφοροφυγάδες που ‘’φιλοξενούνται’’ στον Κορυδαλλό, είναι μία μικρή επιβεβαίωση, της επιτυχίας του συστήματος των νέων διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και ΔΕΙΓΜΑ του : Τι μπορεί να κάνει ένας υπουργός ,όταν είναι Έλληνας και θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα. Εξ άλλου, όλοι σήμερα συμφωνούμε με τους νόμους που ψήφισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αφού στην ουσία, είναι υλοποίηση των όσων ζητούσαμε να γίνουν και να εφαρμοσθούν.
    Ποιος άλλος έχει δώσει τέτοιο δείγμα γραφής;

    Μόνο ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου που ελευθέρωσε τους Έλληνες το 1981.!
    Εμπρός λοιπόν για μια νέα Ελλάδα , σεβαστή και περήφανη, για μας και τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση