Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ο περιπέτειες του Άρη: Ο αυθεντικός λόγος ενός λούτρινου αρκούδου

Share it:
Γράφει η Ιουστίνη Φραγκούλη- Αργύρη 

Οι περιπέτειες του Αρη (The Adventures of Aris) έφτασε στο γραμματοκιώτιό μου την περασμένη εβδομάδα από τη συγγραφέα του Πωλίν Μάνος, μια αυτοεκδιδόμενη Ελληνίδα συγγραφέα της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο που είναι γραμμένο στην αγγλική και την ελληνική γλώσσα ταυτόχρονα εν είδει μετάφρασης ένθεν και ένθεν σε κάθε ανοιχτό δισέλιδό του.

Ο Άρης είναι ένα λούτρινο αρκουδάκι που προσγειώνεται στα ράφια ενός μαγαζιού. Εκεί παρακαλάει να αγαπηθεί και να αγορασθεί από ένα παιδάκι που θα τον προσέξει, θα τον εκτιμήσει για συντροφιά στο παιχνίδι.

Η ευχή του εισακούεται και τον αγοράζει η μικρή Αγάπη, που πραγματικά δένεται μαζί του και τον παίρνει σε όλα τα ταξίδια της. Ο Άρης στο πάρκο ανακαλύπτει μια ομάδα Ελλήνων, μαθαίνει για την ιστορία, τη φυλή και τον πολιτισμό τους και σύντομα αρχίζει το μάθημα των ελληνικών.

Στη συνέχεια ταξιδεύει με την Αγάπη στη Νέα Υόρκη όπου εντυπωσιάζεται από τα πάρκα και την ποικιλία της αμερικάνικης μητρόπολης μένοντας εκστατικός από τις ομορφιές της.

Μαθαίνει μαγειρική και ζαχαροπλαστική από την Αγάπη και τις φίλες της περιηγείται τον κόσμο των πουλιών και γενικά ζει παράλληλο βίο με την κυρία της καρδιάς του.

Με την επιστροφή του στη Φλόριντα έχει αποφασίσει ότι έλκει καταγωγή από την Πελοπόννησο και περιφέρει στις κουβέντες με τα φιλαράκια του τις ιστορικές τοποθεσίες και τις ομορφιές της, με επίκεντρο την Λακωνία και τον Ταύγετο.

Ο μικρός λούτρινος αρκούδος στο σχολείο γίνεται ποιητής τετράστιχων με ομοιοκαταληξία που αντλούν την έμπνευσή τους από τα παιδικά τραγούδια της ελληνικής γλώσσας.

Ο Άρης, τελικά, εκπέμπει χαρά, αισιοδοξία και κατορθώματα στη γλώσσα, την κουλτούρα και την καθημερινότητα.

Οι συμβολισμοί της ιστορίας του Άρη, του λούτρινου αρκούδου, είναι πολλοί και ποικίλοι. Περιλαμβάνουν όλες τις εκφράσεις του βίου της συγγραφέως του Πωλίν Μάνος, που ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη, μεγάλωσε στη Λακωνία επιστρέφοντας τελικά στην αμερικάνικη μεγαλούπολη.

Η ελληνική γλώσσα και ο πολιτισμός, η Πελοπόννησος , η Νέα Υόρκη, η αγάπη για τη μαγειρική, η αγάπη για τα απροστάτευτα σπουργίτια , όλα μοιάζουν να είναι μέρος της ιστορίας της Πωλίν Μάνος, γι αυτό έχουν μια μοναδική αυθεντικότητα.

Ο Άρης είναι γλυκούλης και αληθινός, είναι η μικρογραφία ενός παιδιού της Ελληνοαμερικάνικης Διασποράς που είναι περήφανο για την ταυτότητά του. Πρόκειται για μια χαριτωμένη ιστορία, γεμάτη όμορφες σκηνές, πλούσιες εικόνες και λέξεις στην αγγλική και την ελληνική ταυτόχρονα.

Οι περιπέτειες του Άρη είναι μια ιστορία που πρέπει να διαβάσουν όλες οι γιαγιάδες στα εγγόνια τους και όλα τα εγγόνια στις γιαγιάδες τους.

Share it:
Reactions:

Βιβλίο

Γνώμες

Θέματα

Ξεχωρίζουν

Hotnews

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...

ΚΑΘΙΣΜΑ χωρίς ...πλάτη σε πτήση της EasyJet!

Dimitris Koulalis   Πριν λίγο, σε πτήση της easy jet απ' το Λούτον στη Γενεύη. Κάθισμα χωρίς πλάτη. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδο...