GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε η Νίτσα Μεσογίτη

Έφυγε από τη ζωή η Νίτσα Μεσογίτου, μητέρα του αδικοχαμένου Κώστα Μεσογίτη και πρόεδρος του Συνδέσμου Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος ...


Έφυγε από τη ζωή η Νίτσα Μεσογίτου, μητέρα του αδικοχαμένου Κώστα Μεσογίτη και πρόεδρος του Συνδέσμου Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος "Κωστάκης Μεσογίτης".
Την 1η Δεκεμβρίου του 1989, ο 13χρονος Κωστάκης Μεσογίτης μετά το θάνατο του, έγινε ο πρώτος δωρητής όλων των οργάνων στην Ελλάδα, χαρίζοντας ζωή σε επτά συνανθρώπους μας. Τρεις μήνες αργότερα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης διοργανώνει μια εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του Κωστάκη κάνοντας έτσι την αρχή μαζί με τους φίλους του και τους γονείς του για μια κίνηση που θα μπορούσε να χαρίσει ελπίδα ζωής σ` αυτούς που την είχαν ανάγκη.
Ο Σύνδεσμος Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος και Μέριμνας Υγείας «ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΓΙΤΗΣ»Σωματείο Εθελοντικού και Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα ιδρύθηκε το 1990 και εδρεύει στην πόλη της Μεταμόρφωσης. Σήμερα αποτελεί μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α) και έχει συνυπογράψει μαζί με άλλες 17 Οργανώσεις τη Χάρτα Αυτοδέσμευσης  Κοινωνικής Ευθύνης και Λογοδοσίας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Σήμερα, ο Σύνδεσμος αριθμεί περίπου 1800 Μέλη και Αιμοδότες, στεγάζεται σε οίκημα που παραχωρήθηκε από το Δήμο Μεταμόρφωσης, στηρίζεται οικονομικά από τη συνδρομή και ενίσχυση Μελών, Φίλων και του Δήμου.
Όπως αναφέρει το αγγελτήριο  θανάτου της Νίτσας Μεσογίτη:
Από σήμερα ο Παράδεισος δε θα είναι πια ο ίδιος.  Ένας άγγελος,  η Νίτσα Μεσογίτου,  η δική μας Νίτσα με τα "άνω" συνεορτάζει.
Ας είναι η ψυχή της αναπαυμένη στο έλεος του Θεού.
Καλό Παράδεισο αγαπημένη όλων μας.

Υ.Γ. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 17/12/2015 στις 3:00 μμ στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρα του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση