GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε δίλημμα η ΝΔ: Δύο εταιρείες, δύο πιθανές ημερομηνίες εκλογών

Το “ΟΚ” για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στις 20 Δεκεμβρίου έδωσε η εταιρεία Vodafone, αποδεχόμενη να α...

Σε δίλημμα η ΝΔ: Δύο εταιρείες, δύο πιθανές ημερομηνίες εκλογών
Το “ΟΚ” για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στις 20 Δεκεμβρίου έδωσε η εταιρεία Vodafone, αποδεχόμενη να αναλάβει τη διεξαγωγή της διαδικασίας, υπό τον όρο οι εκλογές να μην διεξαχθούν στις 13 Δεκεμβρίου, όπως επιθυμούν οι Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς σε αυτήν την περίπτωση εκτιμάται ότι υπάρχει πιθανότητα 20-25% για “απρόοπτα”.

Εφόσον η Νέα Δημοκρατία αποφασίσει να προχωρήσει με την πρόταση της Vodafone, τότε δημιουργούνται νέα προβλήματα, καθώς η δεύτερη Κυριακή θα πέσει δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, με επόμενη πιθανή ημερομηνία τις 10 Ιανουαρίου, που συνεπάγεται νέα παράταση της διαδικασίας για το 2016.

Την ίδια ώρα, από τη Συγγρού εκφράζονται ενστάσεις για την άλλη εταιρία, “Έξυπνα Συστήματα” η οποία φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να δεσμεύεται για ομαλή διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να επωμιστεί το βάρος ενός πιθανού νέου φιάσκου.

Η διαφαινόμενη νέα παράταση επιμηκύνει τις εσωτερικές τριβές στη Νέα Δημοκρατία, που φαίνεται να έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα: Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης προκρίνουν την αξιοπιστία, αφήνοντας κατά μέρος την 13η Δεκεμβρίου ως ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, ενώ Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης τονίζουν πως δεν υπάρχει περιθώριο για νέες καθυστερήσεις, με τον πρώτο να προκρίνει την εταιρία “Έξυπνα Συστήματα”.

Ενδεικτικά είναι τα όσα ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στην ομιλία του στην χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, αφήνοντας αιχμές για “εσκεμμένες καθυστερήσεις”.

Άγνωστο ωστόσο παραμένει πότε θα συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για τις οριστικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση