GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μουσείο παλαιών χειρουργείων και σοφίτα βοτάνων στο Λονδίνο

Το Μουσείο παλαιών χειρουργείων και σοφίτα βοτάνων, βρίσκεται κοντά στην γέφυρα του Λονδίνου. Πρόκειται για μια χειρουργική αίθουσα...

Μουσείο παλαιών χειρουργείων και σοφίτα βοτάνων στο Λονδίνο
Το Μουσείο παλαιών χειρουργείων και σοφίτα βοτάνων, βρίσκεται κοντά στην γέφυρα του Λονδίνου.

Πρόκειται για μια χειρουργική αίθουσα του 1800, που βρίσκεται στη σοφίτα της εκκλησίας του Αγίου Θωμά, απέναντι από το Νοσοκομείο Guy και στη σκιά του κτιρίου Shard -ένα μεγαθήριο από χάλυβα και γυαλί, το οποίο είναι μία από τις ψηλότερες κατασκευές στην Ευρώπη-.

Η συγκεκριμένη αίθουσα χρησιμοποιήθηκε μεταξύ 1822 και 1862, και λειτουργούσε ως η γυναικεία πτέρυγα χειρουργείων του νοσοκομείου Αγίου Θωμά, όπου γίνονταν επεμβάσεις τις περισσότερες φορές χωρίς αναισθητικό, μπροστά σε σπουδαστές ιατρικής, για να αποδειχθούν κάποιες ιατρικές πρακτικές.
Το νοσοκομείο του Αγίου Θωμά, μεταφέρθηκε στο Λάμπεθ το 1862, και το συγκεκριμένο χειρουργείο (ένα από τα αρχαιότερα σωζόμενα στη Βρετανία) παρέμεινε αχρησιμοποίητο μέχρι το 1957.
Το χειρουργείο έχει πλέον αποκατασταθεί, με έπιπλα και ιατρικό εξοπλισμό του 19ου αιώνα.
Ανεβείτε τα σκαλιά και εάν είστε λίγο πιο τολμηροί, παρακολουθήστε μια από τις Βικτωριανές χειρουργικές αναπαραστάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση