GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία: Αποσύρει τους υποψηφίους του το Σοσιαλιστικό Κόμμα

Το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι αποσύρει τους υποψηφίους του τουλάχιστον από τις περιφέρειες του Νορ-Πα-ντε-Καλέ-Πικαρδία ...

Γαλλία: Αποσύρει τους υποψηφίους του το Σοσιαλιστικό Κόμμα

Το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι αποσύρει τους υποψηφίους του τουλάχιστον από τις περιφέρειες του Νορ-Πα-ντε-Καλέ-Πικαρδία (Nord-Pas-de-Calais-Picardie) και Προβηγκία-Αλπεις-Κυανή Ακτή (Provence-Alpes-Cote d' Azur, PACA) στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών για να συμβάλει στη συγκρότηση ενός "ρεμπουμπλικανικού φράγματος", που θα κλείσει τον δρόμο στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο, όπως ανακοίνωσε ο πρώτος γραμματέας του κόμματος, Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς.

Στις δύο αυτές περιφέρειες, επικεφαλής των ψηφοδελτίων του Εθνικού Μετώπου είναι οι δύο ηγερίες του κόμματος, η ηγέτις του Μαρίν Λεπέν και η ανιψιά της και εγγονή του ιδρυτή του κόμματος Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το ακροδεξιό κόμμα εξασφάλισε κατά τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας ποσοστά που υπερβαίνουν το 40% των ψήφων στις δύο αυτές περιφέρειες.

Νωρίτερα, και αμέσως μετά την ανακοίνωση των εκλογικών προβλέψεων, ο Νικολά Σαρκοζί έσπευσε να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συμμαχίας με τη γαλλική αριστερά στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών για τη συγκρότηση κοινού μετώπου κατά της άκρας δεξιάς.

Ο Νικολά Σαρκοζί απέκλεισε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε "ένωσης" ή απόσυρσης" ψηφοδελτίων του κόμματός του "Οι Ρεπουμπλικανοί", το οποίο δήλωσε ότι αποτελεί "την μόνη δυνατή εναλλακτική λύση" στις περιοχές όπου κινδυνεύει να κυριαρχήσει το Εθνικό Μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση