GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έπεσαν οι υπογραφές για έργο ΣΔΙΤ στο χώρο της πληροφορικής

Με στόχο τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας καταγραφής πρακτικών των συνεδριάσεων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της χώρας και...


Με στόχο τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας καταγραφής πρακτικών των συνεδριάσεων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της χώρας και τη διάθεση τους στους λειτουργούς της δικαιοσύνης. ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος προχώρησε στην υπογραφή του πρώτου έργου ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα) και ένα από τα πρώτα στο χώρο της πληροφορικής.

Πρόκειται για έργο που θα έχει διάρκεια 5,5 έτη και θα αφορά στη δημιουργία υπολογιστικών και ηχητικών υποδομών για την ηχογράφηση και αποθήκευση των ηχογραφημένων πρακτικών με σκοπό την ασφαλή φύλαξη τους σε κεντρικές υποδομές και τη διάθεση των αποηχογραφημένων πρακτικών στο κοινό μέσω ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Πρακτικών Δικαστηρίων (ΟΣΠΔ). Προβλέπεται ότι κατά την εκτέλεση του έργου θα καλυφθούν αίθουσες Εφετείων, Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων όλης της χώρας.

Το έργο αναμένεται να διαλειτουργεί με άλλα πληροφοριακά συστήματά του χώρου της δικαιοσύνης, εκσυγχρονίζοντας τις παρεχόμενες από το υπουργείο υπηρεσίες και επιταχύνοντας την απονομή του έργου της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης.

Η υπογραφή του έργου από τον υπουργό Δικαιοσύνης έγινε παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Ν. Μαντζούφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση