GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ - Το «όχι» του Πενταγώνου στην πρόταση της Ρωσίας

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δεν είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με τη Ρωσία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον...


Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δεν είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με τη Ρωσία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Επίσης δεν πρόκειται να ανταλλάξει πληροφορίες για στόχους στη Συρία με τη Μόσχα εάν το Κρεμλίνο δεν μεταβάλει τη θέση του σε ότι αφορά τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
Ο επικεφαλής της διεύθυνσης επιχειρήσεων του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο υποστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι, είχε δηλώσει ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να μοιραστεί πληροφορίες με τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σχετικά με το ΙΚ, όπως για παράδειγμα δεδομένα για θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία, και αναμένει το ίδιο σε ανταπόδοση.
«Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με τη Ρωσία στη Συρία ωσότου [η Μόσχα] αλλάξει τη στρατηγική της να υποστηρίζει τον Άσαντ και δεν επικεντρωθεί στο ΙΚΙΛ», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ αντισυνταγματάρχης Μισέλ Μπολντάνζα στο Σπούτνικ χθες, χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο της παλαιότερης ονομασίας του ΙΚ, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στον Λεβάντε.
Η Δύση και πολλές χώρες στη Μέση Ανατολή δεν θεωρούν τον Άσαντ νόμιμο πρόεδρο της Συρίας.
Ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του ΙΚ στο έδαφος της Συρίας από τον Σεπτέμβριο του 2014, χωρίς την έγκριση της Δαμασκού ή των Ηνωμένων Εθνών. Η Ρωσία άρχισε να εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία εναντίον του ΙΚ τον Σεπτέμβριο του 2015, κατόπιν αιτήματος του Άσαντ.
Την 19η Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρούσε με τον επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ Τζον Κέρι πως η ρωσική πρόταση συνεργασίας και συντονισμού σε ,ότι αφορά τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΗΠΑ στη Συρία παρέμενε στο τραπέζι ήδη δυόμισι μήνες τότε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση