GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον Πάπα Φραγκίσκο το Βραβείο του Καρλομάγνου

Με το Διεθνές Βραβείο του Καρλομάγνου θα τιμηθεί ο Πάπας Φραγκίσκος, για το "μήνυμα ελπίδας που στέλνει σε μια εποχή κρίσης της Ευ...


Με το Διεθνές Βραβείο του Καρλομάγνου θα τιμηθεί ο Πάπας Φραγκίσκος, για το "μήνυμα ελπίδας που στέλνει σε μια εποχή κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης", ανακοινώθηκε από την Επιτροπή του Βραβείου και την πόλη του 'Ααχεν.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο Ποντίφικας επιβραβεύεται για "τα εξαιρετικά μηνύματά του υπέρ της ειρήνης και της κατανόησης, της συμπόνιας, της ανοχής και της αλληλεγγύης", ενώ αποτελεί την "φωνή της συνείδησης", η οποία ζητά να τεθεί ο άνθρωπος στο επίκεντρο και υπενθυμίζει ότι η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη για ειρήνη, ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατία και αλληλεγγύη.
Το Βραβείο θα του απονεμηθεί το ερχόμενο έτος στην Ρώμη. Κατά το παρελθόν με αυτό έχουν τιμηθεί μεταξύ άλλων ο Μπιλ Κλίντον, ο Κόνραντ Αντενάουερ και η 'Ανγκελα Μέρκελ, ενώ πέρυσι απονεμήθηκε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση