GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φθηνότερο φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι θα στοιχίσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, παρότι οι αποκλίσεις ανάμεσα στις τιμές του ίδιου προϊόντος (ανώτ...


Φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι θα στοιχίσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, παρότι οι αποκλίσεις ανάμεσα στις τιμές του ίδιου προϊόντος (ανώτερη-κατώτερη) διαφέρουν σημαντικά και άρα απαιτείται προσεκτική έρευνα αγοράς.

Αναλυτικότερα, το 2014 το χριστουγεννιάτικο τραπέζι κόστιζε μεταξύ 65,14 και 134,19 ευρώ, ενώ το φετινό θα κοστίσει από 57,91 έως 130,87 ευρώ, ήτοι φθηνότερα κατά 11,08% έως 2,47%, σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τιμοληψίες που πραγματοποίησε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) στο διάστημα 18-21 Δεκεμβρίου σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, για ένα δείπνο με τα εξής εδέσματα: δύο κύρια πιάτα, τέσσερις σαλάτες, δύο γλυκά και πέντε είδη φρούτων.

Όπως προαναφέρθηκε, "για το ίδιο προϊόν, οι τιμές (κατώτερη - ανώτερη) διαφέρουν κατά πολύ. Το αποτέλεσμα είναι ότι ένα τραπέζι, με προϊόντα υψηλών τιμών, είναι ακριβότερο κατά 126% από ένα τραπέζι, με τα ίδια προϊόντα και τις ίδιες ποσότητες, που, όμως, αγοράστηκαν, με τις κατώτερες τιμές" υπογραμμίζει το ΚΕΠΚΑ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: στην αγορά, υπάρχουν και ακραίες τιμές (π.χ. μελομακάρονα 17,95 ευρώ το κιλό, κουραμπιέδες 19,95 ευρώ το κιλό, τυρί φέτα 15,30 ευρώ το κιλό, κρασί κόκκινο 36,40 ευρώ το λίτρο), αλλά το ΚΕΠΚΑ συμβουλεύει τους καταναλωτές να μην αγοράσουν τα πανάκριβα αυτά τρόφιμα.

Αντικαθιστώντας τη γαλοπούλα με κόκορα (ελληνικό έθιμο), το χριστουγεννιάτικο τραπέζι κόστιζε πέρυσι από 47,06 ευρώ έως 114,59 ευρώ, ενώ φέτος θα στοιχίσει από 45,59 ευρώ έως 116,07 ευρώ. "Σε κάθε περίπτωση, αν επιλέξουμε κόκορα αντί γαλοπούλα, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα στοιχίσει έως 21,28% φθηνότερα" καταλήγει το ΚΕΠΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση