GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο εδώλιο η Λαγκάρντ, για το σκάνδαλο της Credit Lyonnais!

Σε δίκη παραπέμπεται από την γαλλική δικαιοσύνη η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για την υπόθεση της Credit Lyonnais και...


Σε δίκη παραπέμπεται από την γαλλική δικαιοσύνη η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για την υπόθεση της Credit Lyonnais και το σκάνδαλο υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος.
Το 2013 οι δικαστές έθεσαν τη Λαγκάρντ υπό καθεστώς "συνεπικουρούμενου μάρτυρα" (σ.σ.: εποπτείας από τον συνήγορο της υπεράσπισης), αφού άκουσαν τις απαντήσεις της στα ερωτήματά τους για την απόφαση της το 2008 να παραπέμψει σε -δαπανηρή- ιδιωτική διαιτησία την διένεξη τον Μπερνάρ Ταπί για την πώληση της Adidas, με την τράπεζα.
Τελικά, η επικεφαλής του ΔΝΤ θα δικαστεί για αμέλεια στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης σχετικά με την αμφιλεγόμενη διαμάχη.
 Το 2007, και ενώ η Λαγκάντ ήταν υπουργός Οικονομίας επί Σαρκοζί, ο Ταπί έλαβε σχεδόν 404 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για τη διαφορά που είχε με τη γαλλική τράπεζα και που αφορούσε τη μεταπώληση της Adidas.
Η διευθύντρια του ΔΝΤ έχει πέντε ημέρες για να προσφύγει κατά της απόφασης και ο δικηγόρος της  δήλωσε πως θα προσφύγουν ώστε να μην εμφανιστεί η ίδια σε δίκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση