GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες συλλήψεις "αφεντικών" για το σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA

Διώξεις εις βάρος ακόμη 16 αξιωματούχων της FIFA άσκησαν την Πέμπτη οι αμερικανικές αρχές. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται πρόεδροι ομοσπο...

Νέες συλλήψεις

Διώξεις εις βάρος ακόμη 16 αξιωματούχων της FIFA άσκησαν την Πέμπτη οι αμερικανικές αρχές. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται πρόεδροι ομοσπονδιών σε Νότια και Κεντρική Αμερική.

Κατά τη διάρκεια επιδρομής της σε ξενοδοχείο στη Ζυρίχη τα ξημερώματα, η ελβετική αστυνομία συνέλαβε τον εκτελούντα χρέη προέδρου της CONCACAF Αλφρέντο Χαουίτ από την Ονδούρα και τον πρόεδρο τηςCONMENBOL και αντιπρόεδρο της FIFA Χουάν Άνχελ Ναπούτ από την Παραγουάη.

Διώξεις ασκήθηκαν επίσης κατά του Μάρκο Πόλο ντελ Νέρο, προέδρου της Βραζιλιάνικης Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (CBF), αλλά και του προκατόχου του Ρικάρντο Τεξέιρα, οι οποίοι είναι επίσης μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA.

Οι κατηγορίες αφορούν δωροδοκίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για δικαιώματα για διαφήμιση και μετάδοση τουρνουά και αγώνων, διευρύνοντας το σκάνδαλο που συγκλονίζει το ποδόσφαιρο.

Με σκληρές εκφράσεις, η Αμερικανίδα υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς προανήγγειλε νέες διώξεις, καθώς οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται. 

 
Από το Μάιο, έχουν ασκηθεί διώξεις συνολικά κατά 27 ατόμων για δωροδοκίες ύψους 270 εκατομμυρίων δολαρίων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση