GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην Καλιφόρνια

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δήλωσε σήμερα σε ιντερνετικό ραδιόφωνο ότι δύο οπαδοί της πραγματοποίησαν την επίθεση την Τετάρτ...

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δήλωσε σήμερα σε ιντερνετικό ραδιόφωνο ότι δύο οπαδοί της πραγματοποίησαν την επίθεση την Τετάρτη σε πάρτυ στο κέντρο κοινωνικών υπηρεσιών στην Καλιφόρνια κατά την οποία σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι.
"Δύο οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν πριν από μερικές ημέρες σε κέντρο στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας", μετέδωσε ο al-Bayan, ο ραδιοφωνικός σταθμός της εξτρεμιστικής οργάνωσης.
Πρακτορείο ειδήσεων που υποστηρίζει τους τζιχαντιστές του ΙΚ μετέδωσε χθες ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν οπαδοί της οργάνωσης.
Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως οι δράστες της πολύνεκρης επίθεσης, Σάγεντ Ρίζβαν Φαρούκ, 28 ετών και Τασφίν Μαλίκ, 27 ετών ήταν ζευγάρι και γονείς ενός μικρού παιδιού. Οι αρχικές εκτιμήσεις των αρχών δεν συνέδεαν την επίθεση με την τρομοκρατία, ωστόσο νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας έκαναν λόγο για σχέσεις του Φαρούκ με δυο εξτρεμιστικές οργανώσεις.
Ομοσπονδιακός αξιωματούχος δήλωσε πως ύπήρχε "κάποιο είδος" επαφής μεταξύ του Φαρούκ και μελών της αλ Νόστρα και της οργάνωσης αλ Σαμπάχ στην Σομαλία. Δεν είναι σαφές ποιο ήταν το είδος της επικοινωνίας που είχε ή με ποιον επικοινωνούσε.
Νωρίτερα, ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμι δήλωσε χθες πως οι ερευνητές δεν έχουν βρει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να υποδεικνύει πως οι φερόμενοι δράστες της σφαγής στο Σαν Μπερναντίνο ήταν μέλη μιας οργάνωσης, αν και η σφαγή ενδεχομένως να ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια, όπως τόνισε.
«Μέχρι τώρα δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι οι δράστες ήταν μέλη μιας μεγαλύτερης ομάδας, ή ομάδας, μέρος ενός πυρήνα. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν μέλη ενός δικτύου», δήλωσε ο Κόμπι στους δημοσιογράφους.
«Η έρευνα έως τώρα έχει οδηγήσει σε ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης των δραστών και ότι ενδεχομένως αντλούσαν έμπνευση από ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις», συμπλήρωσε ο Κόμπι.
(Πηγή: ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση