GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι... Σοφοί του ISIS έβγαλαν φιρμάνι: Πώς μεταχειριζόμαστε τις σκλάβες του σεξ

Οι... Σοφοί του Ισλαμικού Κράτος, ένα συμβούλιο θεολόγων του ISIS, εξέδωσαν ένα λεπτομερές θρησκευτικό διάταγμα (φετφά) με το οποίο ο...


Οι... Σοφοί του Ισλαμικού Κράτος, ένα συμβούλιο θεολόγων του ISIS, εξέδωσαν ένα λεπτομερές θρησκευτικό διάταγμα (φετφά) με το οποίο ορίζεται το ρυθμιστικό πλαίσιο για τη μεταχείριση των αιχμαλωτισμένων θηλυκών. Με το διάταγμα αυτό οι Σοφοί του ISIS προσπαθούν να ορίσουν το πώς οι μαχητές και τα μέλη της οργάνωσης πρέπει να φέρονται σε γυναίκες που συχνά η οργάνωση παίρνει αλλά και πουλά ως σκλάβες του σεξ. Όπως αναφέρεται στη φετφά με αριθμό 64, υπάρχουν κρούσματα που αποκαλούν "βιαιότητα στη μεταχείριση αιχμαλωτισμένων θηλυκών".

Το κείμενο ξεκινά με την παρατήρηση ότι "ορισμένοι από τους αδελφούς έχουν διαπράξει παραβιάσεις στο θέμα της μεταχείρισης των γυναικών σκλάβων. Αυτές οι παραβιάσεις δεν είναι επιτρεπτές από το νόμο της Σαρία, διότι αυτοί οι κανόνες δεν έχουν προσαρμοσθεί κατά το πέρασμα του χρόνου. Υπάρχουν προειδοποιήσεις σχετικές με το θέμα αυτό;".

Η φετφά έχει ισχύ νόμου και υπερβαίνει τις μέχρι σήμερα γνωστές γνωμοδοτήσεις για το θέμα, ρίχνοντας φως στον τρόπο με τον οποίο η οργάνωση προσπαθεί να επανερμηνεύσει θεολογικές διδαχές αιώνων για να νομιμοποιήσει τη δουλεία γυναικών στα εδάφη που ελέγχει στη Συρία και το Ιράκ.

Σύμφωνα με το φιρμάνι των θεολόγων της ισλαμιστικής οργάνωσης, απαγορεύεται ρητά σε πατέρα και γιο να έχουν σεξουαλική επαφή με την ίδια σκλάβα. Απαγορεύεται επίσης σε έναν ιδιοκτήτη μητέρας και κόρης να έχει σχέσεις και με τις δύο. Επίσης απαγορεύεται στους συνιδιοκτήτες μίας σκλάβας να έχουν σεξουαλικές σχέσεις μαζί της διότι θεωρείται ως "μέρος συνιδιοκτησίας". "Εάν ένας ιδιοκτήτης θηλυκής σκλάβας, που έχει κόρη κατάλληλη για σεξουαλική συνεύρεση, έχει σεξουαλικές σχέσεις με την τελευταία, δεν του επιτρέπεται να έχει σεξουαλικές σχέσεις με τη μητέρα της και αυτή η απαγόρευση είναι μόνιμη. Εάν έχει σεξουαλικές σχέσεις με τη μητέρα, τότε δεν επιτρέπεται να συνευρεθεί με τη κόρη και αυτή η απαγόρευση είναι μόνιμη" αναφέρει το θρησκευτικό διάταγμα.

Η φετφά καλεί τους ιδιοκτήτες γυναίκας σκλάβας "να δείχνουν συμπόνοια προς αυτήν, να είναι ευγενικοί μαζί της, να μη τις ταπεινώνουν και να μην τους αναθέτουν δουλειές που δεν μπορούν κάνουν". Ένας ιδιοκτήτης επίσης δεν πρέπει πουλά μία σκλάβα σε άτομο που ξέρει ότι θα την κακομεταχειρισθεί.

Τα Ηνωμένα Έθνη και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει το Ισλαμικό Κράτος για συστηματικές απαγωγές και βιασμούς χιλιάδων γυναικών και κοριτσιών έως και 12 ετών, ιδιαίτερα μελών της εθνότητας των Γεζίντι του βόρειου Ιράκ. Πολλές δόθηκαν σε μαχητές ως αμοιβή ή πουλήθηκαν ως σκλάβες του σεξ.

Σε έγγραφο με ημερομηνία Απριλίου, η οργάνωση Human Rights Watch συγκέντρωσε μαρτυρίες 20 γυναικών που διέφυγαν και περιέγραψαν πώς μαχητές του Ισλαμικού Κράτους χώρισαν τις νεαρές γυναίκες και τα κορίτσια από τους άνδρες, τα αγόρια και τις μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες. Μεταφέρθηκαν "με οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο σε διάφορες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας". Πουλήθηκαν ή δόθηκαν ως δώρα και υπέστησαν επανειλημμένα βιασμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Η φετφά αρ.64, με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 2015, εκδόθηκε από την Επιτροπή Έρευνας και Φετφά του Ισλαμικού Κράτους και κωδικοποιεί τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ μαχητών του ΙΚ και των γυναικών σκλάβων τους για πρώτη φορά, επεκτείνοντας την οδηγία που είχε εκδοθεί από την οργάνωση το 2014 για τη μεταχείριση των σκλάβων.

Το κείμενο περιλαμβάνεται σε τεράστιο όγκο εγγράφων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά ηγετικού στελέχους του ισλαμικού κράτους τον Μάιο.

Μαζί βρέθηκε και ένα ακόμη διάταγμα που περιέχει τη ρητή νομιμοποίηση από τους θεολόγους του ISIS της αφαίρεσης ζωτικών οργάνων από αιχμαλώτους, προκειμένου να μεταμοσχευτούν σε μαχητές και μέλη του Ισλαμικού Κράτους, ακόμη και αν η αφαίρεση είναι μοιραία για τη ζωή του αιχμάλωτου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση