GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος είναι ο San Gennaro...

Ηρώ Διώτη Αυτός είναι ο San Gennaro, άγιος της Καθολικής Εκκλησίας, ζωγραφισμένος σε ένα τοίχο στην Νάπολη (είναι και ο προστάτης της πό...

Ηρώ Διώτη
Αυτός είναι ο San Gennaro, άγιος της Καθολικής Εκκλησίας, ζωγραφισμένος σε ένα τοίχο στην Νάπολη (είναι και ο προστάτης της πόλης). Οποιαδήποτε ομοιότητα με ζώντα πρόσωπα είναι συμπτωματική. (;)
------------------------------------------

Ο προστάτης άγιος της Νάπολης είναι ο San Gennaro, επίσκοπος του Benevento στην περιοχή της Καμπανίας, που αποκεφαλίστηκε το 305 μ.Χ.

Σύμφωνα με τον θρύλο, λίγο από το αίμα του συλλέχθηκε και φυλάχθηκε στις κατακόμβες του San Gennaro, ενώ περίπου 100 χρόνια αργότερα, θαυματουργικά, το αίμα έγινε και πάλι υγρό.

Αυτό το "θαύμα" γίνεται σήμερα στο Duomo της πόλης (καθεδρικός ναός) μπροστά σε χιλιάδες πιστούς που ακράδαντα θεωρούν ότι, αν το αίμα δεν υγροποιηθεί η Νάπολη θα χαθεί. Η τελετή λαμβάνει χώρα την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, την ημέρα της γιορτής του San Gennaro στις 19 Σεπτεμβρίου και στις 16 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη δεκαετία του 1520 η Νάπολη χτυπήθηκε από ασθένειες, πολέμους και συχνές εκρήξεις του Βεζούβιου. Τότε, οι κάτοικοι έταξαν ένα παρεκκλήσι στον San Gennaro για να φυλάσσονται εκεί οι δωρεές , σε αντάλλαγμα για την προστασία του Αγίου. Έτσι, ο San Gennaro (Άγιος Ιανουάριος) είναι ο πολιούχος της Νάπολης, μιας και για την Εκκλησία, προστατεύει την πόλη και τους κατοίκους της από πολέμους, λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση