GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δωρεάν μαθήματα: Πώς γράφουμε λήμματα για τη Wikipedia

Δωρεάν μαθήματα για το πώς μπορούμε να γράφουμε λήμματα στην e-εγκυκλοπαίδεια Wikipedia θα πραγματοποιηθούν στο 2ο Πρότυπο Πειραματικό ...


Δωρεάν μαθήματα για το πώς μπορούμε να γράφουμε λήμματα στην e-εγκυκλοπαίδεια Wikipedia θα πραγματοποιηθούν στο 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών (Π. Κυριακού 12, Αμπελόκηποι), στο πλαίσιο της δράσης του δήμου Αθηναίων "Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία".
Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), σε συνεργασία με το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Αθήνα, καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να τα παρακολουθήσει. Μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε επιθυμεί (συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εγγραφής στη διεύθυνση εδώ). Όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία τα μαθήματα, θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.
Κάθε κύκλος του σχολείου εκμάθησης θα περιλαμβάνει τέσσερα δίωρα σεμινάρια. Τα μαθήματα θα γίνουν τις Παρασκευές 15, 22, 29 Ιανουαρίου και 5 Φεβρουαρίου 2016, στις 18.00-20.00.
Το σχολείο της Βικιπαίδειας είναι μια σειρά σεμιναρίων εκμάθησης συγγραφής λημμάτων. Η Wikipedia είναι μία ανοικτή συμμετοχική διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, που βασίζεται στο ανοικτό λογισμικό media wiki και σε ορισμένους κανόνες, όπως η παράθεση έγκυρων πηγών και παραπομπών.
Σκοπός των σεμιναρίων είναι η ανάδειξη νέων συντακτών στην ελληνική Βικιπαίδεια, ώστε να αναπτυχθεί η εγκυκλοπαίδεια και να αναδειχθεί η ελληνική γλώσσα και ιστορία. Σήμερα η ελληνική Βικιπαίδεια έχει περίπου 110.000 λήμματα και υπολείπεται σημαντικά άλλων πληθυσμιακά ίδιων χωρών, όπως η βουλγαρική, που διαθέτει 200.000 λήμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση