GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προβάδισμα πρόκρισης για ΠΑΟΚ, ισοπαλία 1-1 στη Νέα Σμύρνη

Προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε ο ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο, καθώς έφυγε άνετα με το 1-1 από την έδρα των «κυανέρυθρων» ...


Προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε ο ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο, καθώς έφυγε άνετα με το 1-1 από την έδρα των «κυανέρυθρων» με τα γκολ των Πέλκα(15’) και Μασούρα(34’) να διαμορφώνουν το σκορ.

Το ματς 

Με μεγάλο ενθουσιασμό και αρκετή πίεση προς τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ άρχισε το ματς ο Πανιώνιος που δεν διαφοροποίησε σε τίποτα τα πλάνα του συγκριτικά με τα ματς πρωταθλήματος, αφού ούτως ή άλλως ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έχει πολλές εναλλακτικές επιλογές, ωστόσο ξεκάθαρη φάση για γκολ στα καρέ του Βελλίδη δεν δημιούργησε. 

Από την άλλη πλευρά, ο Ίγκορ Τούντορ επέλεξε στο σημερινό ματς ένα σχηματισμό 4-2-3-1, θέλοντας να έχει δημιουργία από άκρα και άξονα, αλλά τη μεγάλη διαφορά την έκανε και μάλιστα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το -μάλλον τυχερό- γκολ του Δημήτρη Πέλκα, δίνοντας προβάδισμα στον «Δικέφαλο» κάτι που δεν έχει καταφέρει πολλές φορές φέτος, ειδικά σε εκτός έδρας αγώνες. 

Συγκεκριμένα, μόλις στο 15’ ο νεαρός χαφ του ΠΑΟΚ επιχείρησε ένα βολέ αρκετά μέτρα εκτός περιοχής του Πανιωνίου, η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Ρισβάνη και πήρε τέτοια τροχιά που «κρέμασε» τον Διούδη που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ. Ο Πανιώνιος έδειξε να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή και τρία λεπτά μετά το 0-1, λίγο έλειψε να κάνει «δώρο» και το 2-0 στον Πέλκα, όταν ο Μακ εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα έσκασε στο ύψος της μικρής περιοχής και ο βραχύσωμος μέσος ακούμπησε με το κεφάλι, στέλνοντάς τη στο οριζόντιο δοκάρι. 

Το εκτός έδρας γκολ έδιωξε αρκετή πίεση από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις και για δεύτερο γκολ, αλλά οι σέντρες από Μακ και Ροντρίγκες δεν είχαν στόχο και τις περισσότερες φορές έφευγαν κατ’ ευθείαν άουτ. 

Κόντρα σε αυτή τη ροή του ματς, ο Πανιώνιος έδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι πολύ σκληρός να «πεθάνει», καθώς στο 34’ ο Οικονόμου από αριστερά έβγαλε σέντρα ακριβείας για τον Μασούρα και ο τελευταίος έπιασε καταπληκτική κεφαλιά-ψαράκι και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βελλίδη που στη δεύτερη εμφάνισή του, είδε την εστία του να παραβιάζεται για δεύτερη φορά. 

Στο β’ μέρος, όπως ήταν φυσικό ο ρυθμός έπεσε, αφού και οι δύο ομάδες κατά κύριο λόγο δεν ήθελαν να δεχθούν δεύτερο τέρμα που θα τους έφερνε σε μειονεκτική θέση εν όψει του δεύτερου ματς στην Τούμπα. Αναμενόμενο ήταν ο Πανιώνιος να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο φάνηκε ξεκάθαρα ότι αυτός ο τρόπος παιχνιδιού δεν του βγαίνει, αφού δεν δημιούργησε ούτε μία κλασική ευκαιρία. 

Ο «Δικέφαλος» του Βορρά με ευκολία κρατούσε το 1-1 και από το 65’ και έπειτα ανέβασε στροφές και μάλιστα έχασε στο 66’ μια ευκαιρία με τον Αθανασιάδη, όταν ο Ζάιρο που είχε μπει στη θέση του «άφαντου» Μακ, έκανε τη σέντρα-σουτ από δεξιά και ο φορ του ΠΑΟΚ που πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας την έστειλε άουτ, αλλά από αρκετά πλάγια θέση. 

Στο υπόλοιπο του ματς οι παίκτες του Ίγκορ Τούντορ αναλώθηκαν περισσότερο σε διαχείριση του αποτελέσματος, παρά αναζήτησαν το δεύτερο τέρμα, έχοντας «κλειδώσει» απόλυτα τον Πανιώνιο που δεν μπορούσε να απειλήσει. Είναι χαρακτηριστικό της εικόνας του παιχνιδιού ότι οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με 4 τελικές έκαστη, με τις δύο απ' αυτές να είναι στην εστία.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση