GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Έγκλημα" και τιμωρία στην Τούμπα: ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 1-1

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο α’ ημίχρονο, άνοιξε το σκορ με γκολ (οφσάιντ) του Μακ, αλλά στο β’ μέρος «έπεσε» και ο Ατρόμητος με σκόρερ τον Λαζα...

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο α’ ημίχρονο, άνοιξε το σκορ με γκολ (οφσάιντ) του Μακ, αλλά στο β’ μέρος «έπεσε» και ο Ατρόμητος με σκόρερ τον Λαζαρίδη (1-1) το εκμεταλλεύτηκε και «τσίμπησε» βαθμό στην Τούμπα.
Το ματς

Παρά τις απουσίες του και το γεγονός ότι στην αρχική ενδεκάδα του ο ΠΑΟΚ δεν είχε καθαρόαιμο σέντερ φορ λόγω της απουσίας των Μπερμπάτοφ και Αθανασιάδη, η ομάδα του Ίγκορ Τούντορ κόντρα στον Ατρόμητο πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της τη φετινή αγωνιστική σεζόν και ειδικότερα στο α’ ημίχρονο.

Η τριάδα Πέλκας, Ροντρίγκες και Μακ έχοντας πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους, κατάφερναν να συνδυάζονται με ταχύτητα και ακρίβεια και περισσότερο μπέρδευαν τους μεσοαμυντικούς του Ατρόμητου που δεν ήξεραν ποιον να πρωτομαρκάρουν, παρά τους εξυπηρετούσαν.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 15’ όταν ο Ροντρίγκες από αριστερά έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας σε δύσκολη επέμβαση τον Μπάρκα (η μπάλα «έξυσε» και το δοκάρι) ενώ στο 24’ ο ίδιος παίκτης έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μακ βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε ήταν… άτσαλο και πέρασε άουτ.

Παρά το γεγονός ότι ο ορεξάτος Ζάιρο αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού στο 27’, ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε και συνέχισε να επιτίθεται και στο 31’ δικαιώθηκε, αφού κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Πέλκας κινούμενος στον άξονα βρήκε με άψογη κάθετη πάσα τον Μακ στη μεγάλη περιοχή του Ατρόμητου και ο Σλοβάκος με ένα απλό πλασέ «έγραψε» το 1-0. Ωστόσο, ο σκόρερ από το ριπλέι φάνηκε ότι δεν καλύπτεται και έπρεπε να υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ από τον α’ βοηθό, Χασάν Κούλα.

Το γκολ αυτό έδωσε… φτερά στα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ που στο 35’ και στο 37’ έχασε ακόμα δύο ευκαιρίες, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Μπάρκας νίκησε τον Πέλκα που ήταν παίκτης-ορχήστρα για την ομάδα του.

Με αυτό το σκορ οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια, δείχνοντας και άνετοι και ικανοί να πετύχουν και δεύτερο τέρμα που θα τους χάριζε οριστικά το «τρίποντο» από το σημερινό ματς. Παρ’ όλα αυτά, ήταν πολύ δύσκολο ακόμα και για τον φετινό Ατρόμητο να συνεχίζει να αγωνίζεται τόσο παθητικά και μόλις στο 48’ έχασε τη μεγάλη του ευκαιρία στο ματς.

Ο Λαζαρίδης με μια βαθιά μπαλιά βρήκε τον Ναπολεόνι που έκανε την κίνηση στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, αλλά το πλασέ του Ιταλού σε τετ-α-τετ με τον Βελλίδη πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Έλληνα γκολκίπερ.

Στη συνέχεια ο «Δικέφαλος» ανέβασε τους ρυθμούς της ανάπτυξης του παιχνιδιού του και κατάφερε στο 57’ να χάσει μια μεγάλη ευκαιρία και πάλι με τον Πέλκα να νικιέται από τον Μπάρκα, αλλά τότε σημειώθηκε ακόμα μία ατυχία για τους γηπεδούχους, αφού και ο Γκάρι Ροντρίγκες αποχώρησε τραυματίας λόγω μυϊκού τραυματισμού.

Η αποχώρηση τόσο του Ζάιρο όσο και του Ροντρίγκες, έφερε μοιραία τη μείωση της απόδοσης του ΠΑΟΚ, δίνοντας δικαίωμα στον Ατρόμητο να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και παράλληλα να πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει κάτι από το σημερινό ματς.

Όπερ και εγένετο, αφού μπορεί η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα να μην δημιουργούσε ευκαιρίες, αλλά ήταν φανερό ότι προκαλούσε κινδύνους προς την εστία του Βελλίδη. Στο 81’ ο Ούμπιντες εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Λαζαρίδης πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νικώντας τον Βελλίδη που ήταν εκτός θέσης. Πρέπει να τονιστεί ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή, καθώς στη συνέχεια της φάσης ο Ναπολεόνι τη βρίσκει με το χέρι, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΟΚ.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο ΠΑΟΚ πίεσε, αλλά προσπαθούσε να δημιουργήσει άναρχα, κάτι που φυσικά εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι κρατώντας μάλλον εύκολα το 1-1 και «απέδρασε» με τον πολύτιμο βαθμό από την Τούμπα.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση