GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προφυλακίστηκαν 10 ύποπτοι για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε  την προφυλάκιση δέκα υπόπτων, με την κατηγορία ότι είναι "μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης...


Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε  την προφυλάκιση δέκα υπόπτων, με την κατηγορία ότι είναι "μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης", σε σχέση με την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Άλλοι έξι ύποπτοι που οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστών αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι, διευκρίνισε το πρακτορείο.
Συνολικά 16 πρόσωπα οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, με τους εισαγγελείς να ζητούν τη δίωξη όλων των υπόπτων.
Την Πέμπτη, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά είχε κάνει λόγο για συνολικά επτά συλλήψεις σε σχέση με την επίθεση, ενώ δεν έχει υπάρξει νεώτερη επίσημη ανακοίνωση.
Η επίθεση, που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, είχε στόχο μία ομάδα Γερμανών τουριστών σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί, δύο από τα πιο πολυσύχναστα μνημεία της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, διενεργήθηκε από έναν 28χρονο Σύρο, ο οποίος σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Ναμπίλ Φάντλι και, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους, που εισήλθε στη χώρα από τη Συρία ως "απλός μετανάστης".
Σημειώνεται ότι άλλοι δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση