GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Β10: Το "ενεργειακό" σπίτι του μέλλοντος

Αυτό είναι το σπίτι Β10 στο κέντρο της Στουτγκάρδης. Μπορεί να μοιάζει με ένα κανονικό κτίριο που στεγάζει γραφεία -ωστόσο αυτό το μικρ...


Αυτό είναι το σπίτι Β10 στο κέντρο της Στουτγκάρδης. Μπορεί να μοιάζει με ένα κανονικό κτίριο που στεγάζει γραφεία -ωστόσο αυτό το μικρό σπίτι αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα της ενεργειακής απόδοσης και της παραγωγής. Ο σχεδιασμός του Β10 βασίζεται στην έννοια του «τριπλού μηδέν»: μηδενική κατανάλωση ενέργειας με μηδενικές εκπομπές ρύπων και μηδενικά απόβλητα.
Με τα ηλιακά φωτοβολταϊκά θερμικά πάνελ να καλύπτουν την οροφή, και το συντονισμένο σύστημα για θέρμανση και ηλεκτρική ενέργεια – το σπίτι παράγει περισσότερη ενέργεια από ό, τι χρειάζεται και δεν καταναλώνει καύσιμα Το σπίτι έχει σχεδιαστεί για να παράγει 200% της ενέργειας, ένα στόχο που οι κατασκευαστές ελπίζουν να τον ξεπεράσουν μέσα στο επόμενο έτος.
«Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα για το πρόγραμμα είναι η διαδραστικότητα και η νοημοσύνη του λογισμικού που χρησιμοποιούμε εδώ. Δεν είναι τόσο το hardware, τα υλικά,η κατασκευή, έστω και αν αυτό είναι σημαντικό. Αλλά το γεγονός ότι το σπίτι αρχίζει να σκέφτεται για μας και μας βοηθά να διανέμουμε την ενέργεια μέσα σε αυτό το χώρο»,τονίζει στο Euronews ο Φράνκ Χαινλάιν, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Βιωσιμότητας της Στουτγκάρδης.
Το σπίτι είναι εξοπλισμένο με μια ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή ώστε να εξασφαλίσει ότι τα πάντα λειτουργούν στο σύνολό τους. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, το σπίτι έχει παραξει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, να θερμάνει ένα κοντινό μουσείο και να τροφοδοτήσει με αρκετή ενέργεια το δημόσιο δίκτυο.
Το σπίτι προς το παρόν χρησιμοποιείται ως πεδίο δοκιμών για τεχνολογίες που συνδέουν ένα κτήριο με τη βιωσιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση