GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αίγυπτος: 14 άνθρωποι πνίγηκαν σε ναυάγιο σκάφους στον Νείλο

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι πνίγηκαν στον Νείλο, βόρεια του Καΐρου, στο ναυάγιο ενός πορθμείου που εκτελούσε δρομολόγια χωρίς άδεια, ανέφερ...


Τουλάχιστον 14 άνθρωποι πνίγηκαν στον Νείλο, βόρεια του Καΐρου, στο ναυάγιο ενός πορθμείου που εκτελούσε δρομολόγια χωρίς άδεια, ανέφεραν επίσημες πηγές.
Η τραγωδία συνέβη τη νύχτα και τα 14 πτώματα ανασύρθηκαν από τις ομάδες διάσωσης που εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες στην επαρχία Καφρ αλ-Σέιχ, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων MENA, διευκρινίζοντας πως στο πορθμείο φέρεται να επέβαιναν 17 άνθρωποι.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, Αλ-Σάγεντ Νασρ, το σκάφος λειτουργούσε χωρίς άδεια και δεν ήταν κατάλληλο για να μεταφέρει επιβάτες.
Πριν από πέντε μήνες, 36 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση ενός φορτηγού πλοίου και ενός σκάφους αναψυχής στον Νείλο, ένα δυστύχημα μετά το οποίο η αιγυπτιακή κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να αποκαταστήσει "την πειθαρχία" στις ποτάμιες οδούς.
Οι αρχές απαγόρευσαν τα μεγάφωνα στα σκάφη που χρησιμοποιούνται για ιδιωτικές γιορτές και στα πορθμεία που μεταφέρουν επιβάτες. Αποφάσισε επίσης να μην κατασκευάσει νέα αγκυροβόλια κατά μήκος του ποταμού.
Τα συγκοινωνιακά ατυχήματα είναι συχνά στην Αίγυπτο και αποδίδονται κυρίως σε προβλήματα συντήρησης και σε αμέλεια.
Ο Νείλος, που διασχίζει την Αίγυπτο από τον βορρά στον νότο, δέχεται φορτηγά πλοία, αλιευτικά και σκάφη αναψυχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση