GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρώτη φορά Αγιασμός των Υδάτων στη Σμύρνη μετά το 1922

Στο λιμάνι της Σμύρνης τελέστηκε σήμερα για πρώτη φορά από το 1922 ο επίσημος αγιασμός των υδάτων και η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Στα...


Στο λιμάνι της Σμύρνης τελέστηκε σήμερα για πρώτη φορά από το 1922 ο επίσημος αγιασμός των υδάτων και η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.
Τα λιγοστά μέλη της  παροικίας και οι ορθόδοξοι της περιοχής πήραν έλαβαν άδεια από τις τουρκικές Αρχές για να πραγματοποιήσουν για πρώτη φορά σε δημόσιο χώρο την τελετή.
Ο πατήρ Κύριλλος είναι ο πρώτος ορθόδοξος ιερέας ο οποίος λειτουργεί μόνιμα στη Σμύρνη μετά την καταστροφή και τον ξεριζωμό του 1922. Από το 1990 ερχόταν περιστασιακά για να τελέσει λειτουργίες καθώς δεν υπήρξε ποτέ σταθερός ιερέας στη Σμύρνη μέχρι τον Αύγουστο του 2013, όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τού εμπιστεύθηκε μόνιμα τη θέση.
Σημειώνεται ότι η ορθόδοξη κοινότητα της Σμύρνης αριθμεί περίπου 300 Έλληνες, και συνολικά, μαζί με τους ορθόδοξους άλλων εθνικοτήτων αγγίζει τα επτά με οκτώ χιλιάδες άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση