GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 19 νεκροί από την χιονοθύελλα - Παρέλυσαν Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ εξαιτίας της θύελλας Τζόνας, ή Snowzilla όπως έχει χαρακ...


Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ εξαιτίας της θύελλας Τζόνας, ή Snowzilla όπως έχει χαρακτηριστεί, η οποία πλήττει το ανατολικό τμήμα εδώ και δύο ημέρες και αποδεικνύεται χειρότερη απ' όσο αναμενόταν. 

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα που οφείλονται στις καιρικές συνθήκες στο Αρκάνσας, τη Βόρεια Καρολίνα, το Κεντάκι, το Οχάιο, το Τενεσί και τη Βιρτζίνια. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Μέριλαντ και τρεις στην πόλη της Νέας Υόρκης ενώ φτυάριζαν το χιόνι. Δύο έχασαν τη ζωή τους από υποθερμία στη Βιρτζίνια, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο απαγόρευσε την κυκλοφορία όλων των οχημάτων - εκτός από ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, οχήματα του στρατού και περιπολικά - στις νότιες περιοχές της Πολιτείας, ανακοίνωσε επίσης ότι θα σταματήσουν τα δρομολόγια στις σιδηροδρομικές γραμμές προς τα βόρεια (Metro North) και τα ανατολικά (Long Island Rail Road) της Νέας Υόρκης, καθώς και όσες γραμμές του μετρό δεν είναι υπόγειες.

Στην ακτή του Νιού Τζέρζι, μια περιοχή που είχε πληγεί σοβαρά το 2012 από την υπερκαταιγίδα Σάντι, η θύελλα προκάλεσε πλημμύρες σε πολλές παραλιακές κοινότητες.

Στα τρία αεροδρόμια της περιοχής, το Τζον Φ. Κένεντι, το Λαγκουάρντια και το Νιούαρκ (στο Νιου Τζέρσι) δεν πραγματοποιείται καμία απογείωση ή προσγείωση αεροσκάφους ήδη από τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο.

Επίσης, μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, η United Airlines, ανακοίνωσε ότι ακύρωσε όλες τις πτήσεις της από και προς την περιοχή της Ουάσινγκτον έως και τη Δευτέρα, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων.

Στην Ουάσινγκτον, η υπηρεσία δημόσιων συγκοινωνιών αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία των δημόσιων μέσων μεταφοράς για ολόκληρη τη σημερινή ημέρα. Το χιόνι έχει φτάσει τα 60 εκατοστά ενώ το ρεκόρ χιονόπτωσης των 71,1 εκατοστών στην Ουάσινγκτον είχε καταγραφεί το 1922 και η ισχυρότερη πρόσφατη χιονόπτωση ήταν το 2010 με 45,2 εκατοστά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ, τουλάχιστον 7.600 πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί στις ΗΠΑ εξαιτίας της χιονοθύελλας, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα ώθησαν τους κυβερνήτες 11 πολιτειών να κηρύξουν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση