GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

20χρονος φοιτητής έπιασε τον σταυρό στη Θεσσαλονική

Παρά την πυκνή συννεφιά και την ομίχλη, ο εορτασμός των Θεοφανείων γιορτάστηκε με λαμπρότητα στη Θεσσαλονίκη . Επίκεντρο της καθιερωμ...


Παρά την πυκνή συννεφιά και την ομίχλη, ο εορτασμός των Θεοφανείων γιορτάστηκε με λαμπρότητα στη Θεσσαλονίκη . Επίκεντρο της καθιερωμένης εορταστικής τελετής ήταν η παλιά παραλία, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τίμιου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων, παρουσία του εκπροσώπου της κυβέρνησης, αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκου Μπόλαρη πολλών βουλευτών, εκπροσώπων τοπικών Αρχών και πλήθος κόσμου.

«Αγιασμένος», όπως οι 20 "συναγωνιστές" του που βούτηξαν στα κρύα νερά του Θερμαϊκού, δήλωσε ο 20χρονος φοιτητής Βασίλης Κωνσταντινίδης, που κατάφερε πρώτος να ανασύρει τον Τίμιο Σταυρό (κεντρική φωτό). 

Ο -καταγόμενος από τη Δράμα- φοιτητής της Γυμναστικής Ακαδημίας (ΤΕΦΑΑ), ευτυχής για το επίτευγμά του, ευχήθηκε «υγεία και ευτυχία» σ’ όλο τον κόσμο, ενώ αποκάλυψε ότι ήταν η πρώτη φορά που «βούτηξε» στη Θεσσαλονίκη, έχοντας «πιάσει» πρώτος το Σταυρό κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια στην ιδιαίτερή του πατρίδα. 

Νωρίτερα, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, χοροστατούντος του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου. Στη συνέχεια, σχηματίστηκε πομπή που κατευθύνθηκε, μέσω της οδού Αγίας Σοφίας, προς την παραλιακή Λεωφόρο Νίκης, όπου έγινε η κατάδυση του Τίμιου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση