GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλέφαντος: Ούτε σε 300 χρόνια!

Απολαυστικός ο Νίκος Αλέφαντος μιλά για το πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού και για τα... 300 χρόνια Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ Πριν ξεκινή...


Απολαυστικός ο Νίκος Αλέφαντος μιλά για το πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού και για τα... 300 χρόνια Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Πριν ξεκινήσω την κριτική μου για τα ματς, να πω κάτι: Μου έκανε εντύπωση ότι στην προηγούμενη στήλη, κανείς δεν είχε βρει το όνομα του παίκτη για τον οποίο μίλησα. Την πρώτη μέρα. Διότι την άλλη μέρα το είπα το όνομα στο ΦΩΣ. Την πρώτη μέρα όμως γράψατε άλλα ονόματα και όχι το όνομα του Βέλλιου. Αυτός είναι ο παίκτης που μου αρέσει για μεταγραφή από το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχει πολλά προσόντα. Κι ας μην πήγε καλά στο τελευταίο ματς με τον Πανιώνιο, κανείς δεν πήγε καλά από τον Ηρακλή, δεν έκαναν ούτε φάση.

Να ευχαριστήσω εδώ τον μεγάλο Λάκη Παπαϊωάννου που βγήκε στο ΦΩΣ και είπε ότι ήμουν ο μεγαλύτερος προπονητής που είχε στην καριέρα του. Ξέρει εκείνος, με είχε και στον Πιερικό και στον Ηρακλή. Για τους νεότερους να πω, ότι ο Λάκης Παπαϊωάννου είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές, μαζί με τον Χατζηπαναγή οι δυο τους είχαν κάνει το μεγαλύτερο Ηρακλή όλων των εποχών.

Παικταράς γρήγορος ο Παπαϊωάννου, με δύο πόδια κανόνια, έπαιζε λες και είχε μάτια και στην πλάτη, στην ντρίμπλα πάνω σε κεραυνοβολούσε, μπουκάριζε και σκοράριζε. Ήταν χάφαρος που σε μηδέν χρόνο γινόταν κυνηγός. Μικρή και μεγάλη πάσα. Χωνόταν κατά μέτωπο. Πνευμόνια, αντοχή, τα είχε όλα. Τότε που προπονούσα τον Ηρακλή είχαμε νικήσει στη Θεσσαλονίκη και τους τρεις μεγάλους του τέως ΠΟΚ, και μάλιστα τους είχαμε βάλει 9 γκολ! Ποτέ δεν είχε νικήσει στην ιστορία του ο Ηρακλής σε μια σεζόν και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Είχαμε βάλει από 3 γκολ στον καθένα.

Πάμε τώρα στον Ολυμπιακό. Ήταν πολύ καλός στο α΄ ημίχρονο, μάλλον ήταν το καλύτερο ματς που έχει κάνει φέτος στο πρωτάθλημα. Βέβαια ο αντίπαλος έπαιζε με ελλείψεις. Στήθηκε ο Λεβαδειακός πίσω από τη σέντρα για να μη φάει γκολ. Ο Ολυμπιακός ανέβηκε όλος μπροστά να τον πιέσει, να τον παίξει μέσα στην περιοχή του. Με χαφ που έτρεχαν πολύ, ο Καμπιάσο έτρεξε πολύ και ο Σέρβος και ο Τσόρι. Με κανονική τριάδα μπροστά, με φορ Ιντέγε και με κανονικά δύο εξτρέμ, τον Πάρντο και τον Ντουρμάζ. Ξεκούρασε τον Φορτούνη. Τέτοιο υλικό έχει ο Ολυμπιακός να ξεκουράζει τον καλύτερό του παίκτη και όμως να παίζει μεγάλη μπάλα. Το πρώτο ημίχρονο μπορούσε να λήξει 5-0!

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν μεγάλη διαφορά από τις άλλες ομάδες. Αυτή είναι η επιτυχία του Μαρινάκη, το ρόστερ που έφτιαξε. Πρέπει να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι. Ας αφήσουν τις δικαιολογίες. Να δούνε την αλήθεια και να πούνε την αλήθεια στον κόσμο τους.

Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες ποιότητας αλλά είναι πολύ πίσω από τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερους παίκτες από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Παρ΄ όλα αυτά η ΑΕΚ είναι δεύτερη, και αυτό είναι μεγάλη της επιτυχία. Καλά, ο ΠΑΟΚ είναι να τον κλαίνε οι ρέγκες, τους τα λέω εκεί κάθε σεζόν από την αρχή.

Τόσα εκατομμύρια έχει δώσει ο Σαββίδης και καταφέρνουν -περί κατορθώματος πρόκειται- κάθε χρόνο να αλλάζουν την ομάδα και να μη βλέπεται. Κάθε χρόνο μιλάνε για πρωτάθλημα, κάθε χρόνο πληρώνει πολλά ο Σαββίδης και κάθε χρόνο εμφανίζονται χειρότεροι.

Ο ΠΑΟΚ θέλει τερματοφύλακα κλάσης, σέντερ μπακ κλάσης, μπάκαρους, χάφαρους, κυνηγό, πονάει σχεδόν παντού. Δε γίνεται με δύο πολύ καλούς παίκτες μόνο να πηγαίνεις να χτυπήσεις τον Ολυμπιακό. Αν δεν πάρουν πραγματικά καλούς παίκτες, ούτε σε 300 χρόνια δε θα χτυπήσουν τον Ολυμπιακό! Κι αυτό ισχύει και για τον Παναθηναϊκό και για την ΑΕΚ. Εδώ μιλάμε φέτος για βαθμολογικό διασυρμό. Η βαθμολογικό διαφορά είναι τεράστια.

Μεγάλη μπάλα παίχτηκε στο Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης, είδα το ματς και το ευχαριστήθηκα, ως το 90΄ ήταν ματσάρα. Και το αναφέρω αυτό διότι θεωρώ ότι έχει πέσει πολύ χαμηλά το επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σπανίως να δεις ματς και να το ευχαριστηθείς.

Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή για τα κυβικά των παικτών που έχει. Παίκτες μέτριοι κατά τη γνώμη μου, καμία σχέση με μεγάλους παικταράδες που έχω δει σε όλη την ιστορία της ΑΕΚ. Η τελευταία μεγάλη ΑΕΚ για εμένα είχε μέσα τον Μανωλά να παίζει, εκείνη ήταν η τελευταία πραγματικά μεγάλη ΑΕΚ.

Ο προπονητής ο τωρινός της ΑΕΚ κάνει καλή δουλειά, παίρνει ό,τι μπορεί από αυτό το υλικό. Βλέπεται η ΑΕΚ. Παρ΄ ότι ο Παναθηναϊκός ξαναλέω έχει πιο καλούς παίκτες, η ΑΕΚ έχει τη δεύτερη θέση. Από τη Β΄ Εθνική ήρθε, είναι επιτυχία. Θέλει ενίσχυση στα στόπερ πάντως οπωσδήποτε. Θέλει και μπροστινούς.

Επιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση