GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ; Ο Χρ. Πρωτόπαπας (ΠΑΣΟΚ) θέλει 3 δισ. € για την (περίφημη) "Εθνική Πανγαία" από τα ακίνητα "που θα βγάλουν στην αγορά οι τράπεζες"!!!

Να διπλασιάσει την αξία του χαρτοφυλακίου της στα 3 δισ. ευρώ, σε διάστημα πέντε ετών, επιδιώκει η Εθνική Πανγαία της οποίας η διοίκηση –...

Να διπλασιάσει την αξία του χαρτοφυλακίου της στα 3 δισ. ευρώ, σε διάστημα πέντε ετών, επιδιώκει η Εθνική Πανγαία της οποίας η διοίκηση –οι κ.κ. Χρήστος Πρωτόπαπας και Αριστοτέλης Καρυτινός- κήρυξε (χθες) την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία προσανατολίζεται στην απόκτηση χαρτοφυλακίου ακινήτων που θα βγάλουν στην αγορά οι τράπεζες.
Όπως ανέφερε ο κ. Καρυτινός, η Εθνική Πανγαία διαθέτει σήμερα επενδύσεις ύψους 1,436 δις ευρώ από 931 εκατ. το 2013. Πλέον ο στόχος είναι σε διάστημα πέντε ετών η αξία του χαρτοφυλακίου της Εθνικής Πανγαία να διπλασιαστεί, μέσα στην επόμενη πενταετία, ώστε η ΑΕΕΑΠ να καταστεί ευθέως ανταγωνιστική με τις ευρωπαϊκές Reits (ΑΕΕΑΠ).
"Τα θεμελιώδη μεγέθη της Εθνικής Πανγαία είναι πολύ καλά. Θα μπορούσε να απειληθεί μόνο από συνθήκες φυσικής καταστροφής. Βέβαια, η μελλοντική της ανάπτυξη εξαρτάται από το πώς θα μπορούσε να πάει η ελληνική οικονομία" σημείωσε ο κ. Καρυτινός.
Όσον αφορά τα μεγέθη, η Εθνική Πανγαία διαθέτει 879.893 τ.μ. μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας, με το ποσοστό πληρότητας να διαμορφώνεται στο 97,8% και το σύνολο του ενεργητικού να είναι 1,585 δις. Το nav ανά μετοχή είναι 4,49 ευρώ.
Σημειώνεται ότι την Εθνική Πανγαία ελέγχουν η ΕΤΕ κατά 32,66% (ελέγχων μέτοχος βάσει συμφωνίας με την Invel),η Invel με 65,49%, με το 1,85% του μετοχικού κεφαλαίου να είναι free float.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση