GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περικοπές 66 εκατ. ευρώ για μεγάλο εκδοτικό όμιλο...

Ο όμιλος Guardian Media Group (GMG) εκδίδει τη βρετανική εφημερίδα Guardian και διατηρεί μια από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες παγκοσμίω...

Ο όμιλος Guardian Media Group (GMG) εκδίδει τη βρετανική εφημερίδα Guardian και διατηρεί μια από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες παγκοσμίως με 130 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες μηνιαίως.
Σήμερα ανακοινώθηκε πως τα λειτουργικά του κόστη θα περικοπούν κατά 20% σε μια προσπάθεια να ισοσκελίσει τον ισολογισμό του μέσα σε τρία χρόνια. 
Η στρατηγική του να φτιάξει έναν από τους πιο δημοφιλείς ιστοτόπους παγκοσμίως δεν κατάφερε να αντισταθμίσει τη μείωση των διαφημιστικών εσόδων στην έντυπη μορφή της εφημερίδας. 
Οι μεγάλες εταιρείες πληρώνουν λιγότερο για καταχωρήσεις διαφημίσεων στο Διαδίκτυο, απ' ότι στην έντυπη μορφή της εφημερίδας και ακόμη λιγότερα για καταχωρήσεις σε εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες, όπου η πλειονότητα των αναγνωστών διαβάζει ειδήσεις.
Έτσι, σε πέντε χρόνια, οι δαπάνες του ομίλου αυξήθηκαν κατά 23%, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 10%.
Στελέχη του ομίλου τόνισαν πως χρειάζεται να μειωθεί κατά περίπου 50 εκατομμύρια λίρες (περίπου 66 εκατομμύρια ευρώ), το μέσο ετήσιο λειτουργικό κόστος –268 εκατ. λίρες– ώστε να διαφυλαχθεί το μέλλον της εφημερίδας.
 Εντούτοις, αρνήθηκαν να διευκρινίσουν αν το σχέδιο συμπεριλαμβάνει και περικοπές θέσεων εργασίας.
Στον όμιλο απασχολούνται 1.960 εργαζόμενοι και τα τελευταία τρία χρόνια έχουν γίνει 479 προσλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση