GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Σουηδία σχεδιάζει την απέλαση 80.000 μεταναστών

Σχέδια για την απέλαση 80.000 προσφύγων που οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου απορρίφθηκαν σχεδιάζουν οι αρχές στη Σουηδία, σύμφωνα με...

Σχέδια για την απέλαση 80.000 προσφύγων που οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου απορρίφθηκαν σχεδιάζουν οι αρχές στη Σουηδία, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας.

Ο Anders Ygeman δήλωσε πως ναυλωμένα αεροσκάφη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την απέλαση των μεταναστών, αλλά θα χρειαστούν αρκετά χρόνια. Πάνω από 163.000 μετανάστες έκαναν αίτηση για άσυλο στη Σουηδία το 2015, ο μεγαλύτερος αριθμός κατά κεφαλήν στην Ευρώπη.

Βέβαια, οι αριθμοί αυτοί μειώθηκαν σημαντικά από την στιγμή που η Σουηδία επέβαλε αυστηρότερους ελέγχους των συνόρων της το τρέχον έτος.

Μαζί με την Γερμανία, η σκανδιναβική χώρα είναι ένας από τους κυριότερους προορισμούς για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από τις περίπου 58.800 αιτήσεις για χορήγηση ασύλου που έγιναν στη Σουηδία το περασμένο έτος, το 555 αυτών έγιναν αποδεκτές.

Όσον αφορά εκείνους που έρχονται αντιμέτωποι με την απέλαση, ο κ Ygeman φέρεται να είπε στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης: «Μιλάμε για 60.000 άτομα, αλλά ο αριθμός τους αναμένεται να ανέβει στα 80.000».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Σουηδία έγινε αποδέκτης ακόμη ενός περιστατικού βίας, όταν ένας 15χρονος μετανάστης στο Molndal, κοντά στο Γκέτενμποργκ μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν 22χρονο σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.

Πηγή: BBC

5 σχόλια

  1. Μια συμμορία από τις Βρυξέλλες που την λέγανε «Ευρωπαϊκή Ένωση»

    Πρόστιμα στην Ελλάδα, μοίραζε σαν μαρουλόχαρτα, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα χρόνια τώρα για τις απάνθρωπες συνθήκες μεταχείρισης και διαβίωσης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στους πρόσφυγες.

    Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, κατηγορήθηκε για εξευτελιστική μεταχείριση και παραβίαση του (αναφαίρετου) δικαιώματος στην ελευθερία.

    Και φτάνουμε στο σήμερα όπου σε Δανία (σήμερα ψηφίστηκε και επίσημα ο νόμος), Ελβετία και σε μερικά κρατίδια της Γερμανίας, δεσμεύονται από το κράτος η περιουσία που κουβαλούν πάνω τους οι πρόσφυγες, στρατόπεδα συγκέντρωσης χτίζονται το ένα μετά το άλλο, χιλιόμετρα συρματοπλέγματος ορθώνονται σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, ειδικά βραχιόλια και διακριτικά αναγκάζονται να φορούν οι μετανάστες σε πολλές χώρες ώστε να ξεχωρίζουν από το σύνολο, μαρκάρουν τις πόρτες και τα οικήματα που ζουν οι άνθρωποι στην Αγγλία προκειμένου να γίνονται ευκολότερος στόχος από τον μαχαιροβγάλτικο, δολοφονικό φασισμό που εξαπλώνεται με μορφή μολυσματικής επιδημίας πανευρωπαϊκά.

    Αυτά όμως υποθέτουμε δεν είναι εξευτελισμός προς τον άνθρωπο και περιορισμός της ελευθερίας σύμφωνα με την ΕΕ.


    Όταν το ίδιο το εργαλείο της συμμορίας των Βρυξελλών που αυτοαποκαλείται “Ευρωπαική Ένωση” για την φύλαξη των συνόρων, η δύναμη της Frontex, παραδέχεται ότι είναι αδύνατον να ελεγχθούν τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος, τόσο γιατί υπάρχουν γεωγραφικά ζητήματα (δεν μπορείς να χτίσεις απλά ένα τείχος) όσο και νομικά (όταν τα πλοία περισυλλέγουν μετανάστες στη θάλασσα, είναι απλώς νομικά αδύνατον για τη Frontex να τους επαναπατρίσει στην Τουρκία αφού απαγορεύεται το διεθνές δίκαιο), οι απειλές της ΕΕ περί αποπομπής της Ελλάδας από την συνθήκη του Σέγκεν προκειμένου να ληφθούν τα 2 εξής μέτρα.

    1. Ή που θα πρέπει να φτιαχτούν στρατόπεδα συγκέντρωσης (όπως είχε γίνει επί Σαμαρά) ώστε να μην είναι ελκυστική σαν διέλευση η Ελλάδα που προφανώς είναι ευκολότερο (σχετικά πάντα αφού στις παραλίες του Αιγαίου ξεβράζονται καθημερινά πτώματα) να κινείσαι σε χερσαίους δρόμους διαμέσου άλλων κρατών, αλλά να πνίγονται εκατοντάδες πρόσφυγες έξω από την Λαμπεντούζα προσπαθώντας με σαπιοκάραβα να διασχίσουν την Μεσόγειο.

    2. Ή ακόμα καλύτερα και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα να πυροβολούνται οι βάρκες ή ακόμα καλύτερα οι ίδιοι οι πρόσφυγες, που πάω στοίχημα πως ήδη θα το είχαν ξεκινήσει αν δεν υπήρχαν οι κάμερες και όλο το παγκόσμιο ενδιαφέρον δεν ήταν στραμμένο σε αυτή την πλευρά του γαμημένου πλανήτη.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση τόσα χρόνια βρισκόταν σε αγαστή συνεργασία με τις ΗΠΑ για την αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής και τώρα σκέφτονται σαν λύση την δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης στην Ελλάδα, όπου θα στοιβάξουν 400 με 500.000 ψυχές, με αντάλλαγμα την διαγραφή μέρους του χρέους.

    Η εξαθλίωση μιας χώρας γίνεται μοχλός πίεσης και άσκηση εξωτερικής πολιτικής, εντός μιας “ένωσης” που αρνείται να βρει λύσεις παρά μόνο να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα λόγω μικροπολιτικών συμφερόντων (βλ. πτώση δημοτικότητας της Άνγκελα Μέρκελ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια συμμορία από τις Βρυξέλλες που την λέγανε «Ευρωπαϊκή Ένωση»

    Αυτή η δράκα εγκληματιών, οικονομικών και κοινών δολοφόνων της ευρωπαϊκής αλητοσυμμορίας θέλει γκρέμισμα συθέμελα και σπορά με αλάτι ώστε τίποτα να μην ξαναφυτρώσει στα ματωμένα χώματα των ευρωπαϊκών (και μόνο) ψεύτικων κεκτημένων.

    Χώνουν το κεφάλι τους στα χώματα των Βρυξελλών και του Στρασβούργου και μασουλάνε τα λαχανάκια τους σαν άλλοι στουφοκάμηλοι όπου και για άλλη μια φορά αδυνατούν να λύσουν το παραμικρό πρόβλημα, που οι ίδιοι μέσα στον εγκληματικό τους ερασιτεχνισμό και τρομακτική ανικανότητα, δημιούργησαν.

    Σε μια “ένωση” που υπάρχει κοινοτική οδηγία για το τι σχήμα θα έχουν τα αγγούρια και πόσο κακάο πρέπει να έχει το σοκολατούχο γάλα, αδυνατούν να βρουν λύσεις σε ζητήματα ζωής και θανάτου.

    Μια οικονομική και μόνο ένωση, χωρίς κοινωνικό πρόσημο, μια σπείρα για ελεύθερη διακίνηση γερμανικών και κινεζικών εμπορευμάτων και εγκλεισμό ανθρώπων, η οποία θέλει άμεσα διάλυση.
    Τα υπόλοιπα είναι απλά οδοντόκρεμα με το σήμα ότι κατασκευάστηκε εντός ευρωπαϊκής ένωσης και λογικά ούτε αυτή θα κάνει την δουλειά της σωστά και θα πεθαίνεις από τερηδόνα.

    Και όπως εύστοχα σημειώνει ο ένας φίλος
    «Ειλικρινά μου είναι αδύνατο να καταλάβω, πως μια “αποβολή” της Ελλάδας από τη Σένγκεν θα “προστατέψει” την Αυστρία/Σλοβακία/Γερμανία και πάει λέγοντας, από τα καραβάνια των προσφύγων.

    Με το αεροπλάνο της γραμμής θα καταφθάσουν οι πρόσφυγες εκεί, ή μήπως σε όλους δίνονται ad hoc ελληνικά διαβατήρια, οπότε είναι “αναγκασμένες” να τους δεχθούν; Και σε τελική ανάλυση, ούτως ή άλλως πρακτικά αυτές (και άλλες) χώρες την έχουν αναστείλει.

    Μάλλον δεν τους κολλάει η έξοδος από το ευρώ, ως απειλή, εδώ, αν και πιθανολογώ ότι θα το ακούσουμε σύντομα και αυτό.

    Αυτό πάντως που καταλαβαίνω πολύ καλά, είναι τι εννοούν οι μπολιτιζμένοιεβροπέοι με το “το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό πρέπει να προστατέψει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.”. (Κανονικά, έπρεπε να τους απαντήσει κανένας Υπουργός Εξωτερικών ότι “αγοράσαμε κάτι υποβρύχια από τη Γερμανία γι’ αυτό το σκοπό, αλλά γέρνουν”).

    Αυτή η συμμορία των Βρυξελλών που αυτοαποκαλείται “Ευρωπαϊκή Ένωση”, είναι ο εχθρός του κάθε ατόμου που θέλει να αποκαλείται ακόμα άνθρωπος και όχι κτήνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χθες ήταν η Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος....

    Σαν χθες, το 1945, ο πρώτος στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού πάτησε το πόδι του στο Άουσβιτς και έστησε την ανθρωπότητα απέναντι στον καθρέφτη της. Θύματα του Ολοκαυτώματος δεν ήταν μόνο Εβραίοι... Ήταν και τσιγγάνοι, ομοφυλόφιλοι, και όλοι όσοι πλήρωσαν με τη ζωή τους την αντίσταση στο ναζιστικό καθεστώς.... Όπως πρόσφυγες δεν είναι μόνο οι Σύριοι.... Είναι οι Ιρακινοί, οι Αφγανοί και όλοι όσοι ξεριζώνονται με τη βία από τον τόπο που θέλουν να ζήσουν...

    Τότε ήταν η διαφύλαξη της καθαρότητας της φυλής, τώρα είναι η διαφύλαξη της ασφάλειας των Ευρωπαίων....Κίτρινα αστέρια στο μπράτσο και σπρέυ στις τζαμαρίες των καταστημάτων χθες, κόκκινα βραχιολάκια και βαμμένες πόρτες σήμερα.....Τότε ήταν οι Εβραίοι, τώρα είναι οι πρόσφυγες....

    Κι έτσι έχουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση, απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις πολιτικές των ΗΠΑ που αποσταθεροποίησαν ανεπανόρθωτα τη Μέση Ανατολή και δημιούργησαν την προσφυγική κρίση, να κλείνει τα σύνορά της, να χτίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης, να υψώνει συρματοπλέγματα, να μαρκάρει ανθρώπους και να κατάσχει τις περιουσίες τους....

    Κι όπως τότε, η Ναζιστική Γερμανία έφτιαχνε εργοστάσια θανάτου κάπου μακριά στην αφαιμαγμένη Πολωνία, έτσι τώρα προτείνεται να γίνει στην Ελλάδα το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ιστορία μετά το Άουσβιτς / Μπίρκεναου....Θυμάμαι τους Μένουμε Ευρώπη, όταν οι Γερμανοί είχαν ανοίξει το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ, να αποκαλούν ακραίες τις συγκρίσεις με τη Γερμανία του Χίτλερ που κάναμε....Τους θυμάμαι στο Σύνταγμα να φωνάζουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα για να μη μας διώξουν από την ευρωπαϊκή οικογένεια μόνο και μόνο για να εξαπολύουν σήμερα οι Ευρωπαϊοι αδελφοί τους απειλές περί εξόδου από τη Σένγκεν....

    Τώρα τι λένε; Ότι πρέπει να δεχτούμε τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης;... να πατήσουμε επί πτωμάτων για να επιβιώσουμε με τα ψίχουλα που – ακόμα – μας πετάνε....
    Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να πάει να γαμηθεί....

    Το μοναδικό σχέδιο που θα έπρεπε να απεργαζόμαστε είναι αυτό της διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης – προτού αυτοδιαλυθεί – ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΡΟΥΣ.....ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΠΟΓΌΝΩΝ ΤΟΝ ΝΆΖΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΑΓΡΟΤΙΚΉ ΕΊΝΑΙ η τελευταία μάχη του Ελληνικού λάου...Αν Πέσουν και οι Αγρότες η ΕΛΛΆΔΑ ΠΈΘΑΝΕ... Δεν μπορούν σε τόσες χιλιάδες αγρότες να βγάλουν όλα τα απωθημένα τους οι Ευρωπαίοι ΝΑΖΙΣΤΕΣ... ΚΑΙ όποιος βουλευτής από ΟΠΟΊΟ ΚΌΜΜΑ ψήφιση αυτά τα μέτρα θα πρέπει να ΘΑΝΑΤΩΘΕΊ όπως το γράφω να ΘΑΝΑΤΩΘΕΊ....

    Η κυβέρνηση το παιγνίδι το ΈΧΕΙ ΧΆΣΕΙ ΕΊΝΑΙ ΝΕΚΡΉ ..1) ΔΙΌΤΙ Αν δεν ψηφίσουν θα τους ΡΊΞΟΥΝ οι ΓΕΡΜΑΝΌΜΑΛΑΚΕΣ ώστε να φέρουν τον γουρλομάτη Μητσοτάκη ώστε να καεί όλη η ΕΛΛΆΔΑ με το ΞΎΛΟ που θα ρίχνουν οι μπάτσοι του Μητσοτάκη...

    2) Αν το ψηφίσουν η στάση πληρωμών από όλους Ελληνες θα είναι σίγουρα 1000%...

    3)Καταλάβατε τώρα γιατί ο Λεβεντομαλακας λέει συνέχεια ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΉ ..διότι αυτό του λέει ο Γερμανός πρόξενος και ΆΛΛΟΙ (φίλοι μας) ώστε να μας λένε όλες οι ΠΑΡΑΤΆΞΕΙΣ ΤΑ ΔΈΧΤΗΚΑΝ....Όμως αυτά τα ΜΕΤΡΆ έχουν ΕΝΑ ΣΤΌΧΟ να μην μπορούν να πληρωθούν ώστε οι ιδιωτικές περιουσίες να ΠΆΝΕ ΛΌΓΟ ΧΡΕΏΝ ΣΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΎΝ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ με σύμβασης τον δανειστών ...ΜΗΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ..ΜΗΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ--ΜΗΔΕΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΗΔΕΝ ΣΕ ΌΛΑ ..και με ΣΚΑΒΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ..ΚΑΤΑΛΆΒΑΤΕ ΤΙ ΕΊΝΑΙ Η ΣΕΝΓΚΕΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ;;; ΓΙΑΥΤΌ ΒΟΗΘΆΤΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΝΑ ΦΕΎΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΆΝΩ ΛΟΙΠΏΝ...

    ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΝ ΘΈΛΟΥΝ ΟΙ ΞΈΝΟΙ .. ΑΝ ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΝ , ΘΑ ΟΡΓΏΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΎΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΉ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΟ ΒΆΣΑΝΟ ΈΞΙ ΧΡΌΝΟΝ... ΡΕ Η ΚΑΤΟΧΉ ΤΟΥΣ ΚΡΆΤΗΣΕ ΤΈΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΆ ΚΑΙ ΕΔΏ ΤΏΡΑ ΠΆΜΕ ΣΤΑ ΈΞΙ......

    ΝΑ ΠΆΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΎΜΕ ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσοι είναι οι προαπαιτούμενοι νεκροί πρόσφυγες μηνιαίως για να μας κρατήσουν στην Σένγκεν
    οι απόγονοι του ΧΊΤΛΕΡ;;;;;...ΓΑΜΏ ΕΣΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΣΑΣ ..ΤΙ ΔΟΥΛΕΊΑ ΈΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΜΕΙΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση