GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θερίζει το AIDS στη Ρωσία

Σε επίπεδα δίχως προηγούμενο έφτασε η επιδημία του HIV / AIDS στη Ρωσία, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που έχει διαγνωστεί ότι είναι ορο...


Σε επίπεδα δίχως προηγούμενο έφτασε η επιδημία του HIV / AIDS στη Ρωσία, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που έχει διαγνωστεί ότι είναι οροθετικοί ξεπέρασε το όριο του ενός εκατομμυρίου - οι αρχές κατέγραψαν την εκατομμυριοστή οροθετική, μια 26χρονη η οποία ζει στο νότιο τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ο Βαντίμ Ποκρόφσκι, επικεφαλής του ρωσικού Ομοσπονδιακού Κέντρου Καταπολέμησης του AIDS, προειδοποίησε πως ο ρυθμός της εμφάνισης νέων κρουσμάτων έχει φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ και επισήμανε ότι ο αληθινός αριθμός των Ρώσων που είναι οροθετικοί ενδέχεται να είναι 1,5 εκατ., δηλαδή να φθάνει το 1% του πληθυσμού, με βάση τόσο τις δικές του εκτιμήσεις, όσο και υπολογισμούς άλλων ειδικών.
Σύμφωνα με τον Ποκρόφσκι, 204.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας του HIV στη Ρωσία αφότου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα το 1987.
Με βάση κυβερνητικά στοιχεία, 24.000 οροθετικοί πέθαναν το 2014, το τελευταίο έτος για το οποίο είναι διαθέσιμα πλήρη δεδομένα. Από αυτούς, περίπου οι 12.000 πέθαναν διότι ανέπτυξαν AIDS. Το 2015, ο Ποκρόφσκι αναμένει πως θα καταγραφεί μια αύξηση των θανάτων που θα κυμαίνεται από το 5 ως το 10%.
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι η Ρωσία βρίσκεται «στο όριο» της μετατροπής μιας επιδημίας που περιοριζόταν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες σε μια γενικευμένη επιδημία, ότι δηλαδή ο αριθμός των οροθετικών στον γενικό πληθυσμό αρκεί για την εξάπλωση του HIV.
Ο Βαντίμ Ποκρόφσκι υπολογίζει ότι το 20% των χρηστών ναρκωτικών και το 10% των ομοφυλόφιλων στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι οροθετικοί. «Σε ορισμένες περιφέρειες μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ήδη γενικευμένη επιδημία του HIV», συνέχισε, αναφέροντας ότι το 55-60% των κρουσμάτων συνδέεται με τη χρήση ναρκωτικών και άλλο ένα 40% στο ετεροφυλοφιλικό σεξ. Στο ομοφυλοφιλικό σεξ αποδίδεται μόλις το 1,5% των κρουσμάτων.
Η εξάπλωση της ασθένειας καταγράφεται την ώρα που η Ρωσία αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, των κυρώσεων που της επιβάλλει η Δύση και την υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου.
Η Μόσχα σχεδιάζει να δαπανήσει 40 εκατομμύρια ρούβλια για την καταπολέμηση της επιδημίας HIV / AIDS το 2016. Ο Ποκρόφσκι υπογράμμισε πως στην πραγματικότητα απαιτείται να διατεθεί ένα ποσό 100 εκατομμυρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση