GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα ρομπότ ήρθε για να σώζει τους πρόσφυγες στο Αιγαίο - BINTEO

Πρόκειται για ένα ρομπότ-ναυαγοσώστη που δημιούργησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο «A&M» του Τέξας. Ο λόγος για την Έμιλι, που τ...


Πρόκειται για ένα ρομπότ-ναυαγοσώστη που δημιούργησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο «A&M» του Τέξας. Ο λόγος για την Έμιλι, που ταξίδεψε από τις ΗΠΑ ταξίδευσε στην Ελλάδα για να βοηθήσει το Λιμενικό και τους εθελοντές στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στη Λέσβο.
Η Έμιλι, το ρομπότ-ναυαγοσώστης που δημιούργησε μια ομάδα επιστημόνων του κέντρου CRASAR (Center for Robot Assisted Search and Rescue) από το Πανεπιστήμιο A&M του Τέξας έφτασε στην χώρα μας και κατασκευάστηκε έτσι ώστε να σώσει όσες περισσότερες ζωές μπορεί.
Να σημειωθεί, πως μέλη του  προαναφερθέντος επιστημονικού κέντρου έχουν επισκεφθεί  τις τελευταίες ημέρες την χώρα μας προκειμένου να βοηθήσουν τις αρχές και τους εθελοντές στις προσπάθειές τους και φυσικά, για να τους γνωρίσουν την  Έμιλι (Emergency Intergrated Lifesaving Lanyard).
Το ρομπότ που χρησιμοποιείται σε έκτακτες καταστάσεις, από ναυαγοσώστες σε όλο τον κόσμο, κατευθύνεται μέσω τηλεχειριστηρίου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πιαστεί ο πρόσφυγας πάνω της και στη συνέχεια οι αρχές μπορούν να οδηγήσουν το ρομπότ μαζί με τον ναυαγό στη στεριά με ασφάλεια.
Η Έμιλι έχει μαζί της και ένα drone που περιλαμβάνει θερμικές κάμερες. Με τη βοήθειά του, οι αρχές έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν καλύτερα τι συμβαίνει και να καθοδηγούν το ρομπότ - ναυαγοσώστη.
Δείτε το βίντεο εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση