GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Μάχη" στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες και το... βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ

Την αρνητική στάση που θα τηρήσει η Νέα Δημοκρατία την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε η κυβέρνηση θα φέρει προς συζήτηση στην Ολομέλεια τη...


Την αρνητική στάση που θα τηρήσει η Νέα Δημοκρατία την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε η κυβέρνηση θα φέρει προς συζήτηση στην Ολομέλεια την τροπολογία για την διεξαγωγή του διαγωνισμού αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, γνωστοποίησε με εμφατικό τρόπο ο Νίκος Δένδιας.

“Θα τα πούμε την Παρασκευή, αν διανοηθείτε να φέρετε την τροπολογία”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της συζήτησης της τροπολογίας, με την οποία θα καταστεί δυνατή η διεξαγωγή της διαδικασίας αδειοδότησης μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, καθώς οι προτεινόμενοι για την νέα σύνθεση του ΕΣΡ δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων.

“Προειδοποιηθήκαμε ότι την Παρασκευή θα έρθει τροπολογία για ραδιοτηλεοπτικά και δεν ξέρουμε περιεχόμενό της. Θέλουμε να μάθουμε το περιεχόμενο”, είπε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος, ωστόσο, έθεσε στην Ολομέλεια το θέμα της προβολής του βίντεο στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, για την επέτειο του ενός έτους της διακυβέρνησής του, που αναμεταδόθηκε από την ΕΡΤ και το οποίο - όπως είπε χαρακτηριστικά - αφορά δημοσιογράφους, ανθρώπους και κανάλια με αναφορά εξευτελιστική.

“Δεν το έχω ξαναζήσει αυτό. Μπορεί για κάποιους από την Αριστερά να έμεινε ο σταλινισμός και να τον εκφράζουν με μορφές πολιτικής αλητείας. Εμείς θα προστατέψουμε την Δημοκρατία και δεν καταφεύγουμε σε χυδαία φασιστικού τύπου μέσα προστασίας του εαυτού μας. Όταν σε εγκαταλείπουν επιχειρήματα δεν σε σώζει φασισμός και σταλινισμός”, είπε ο κ. Λοβέρδος σε πολύ οξείς τόνους, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο του παριστάμενου υπουργού Θοδωρή Δρίτσα, όσο και της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινής Βάκη.

“Τέτοιες εκφράσεις απάδουν με τον κοινοβουλευτισμό”, είπε αρχικώς η κ. Βάκη, η οποία απευθυνόμενη τόσο προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ όσο και προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπενθύμισε “το ρόλο που έπαιζαν και παίζουν τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης με την βοήθειά σας”, όπως είπε.

“Ακόμη και τώρα μπλοκάρετε τη σύσταση του ΕΣΡ για να μην εφαρμοστεί ο νόμος για να μην μπει μια τάξη σε 25 χρόνια αυθαιρεσίας”, ανέφερε η κ. Βάκη και πρόσθεσε: “Και να μην πάμε και πιο πίσω, σε παραποιημένα στοιχεία και δημοσιογράφους, που δεν αξίζουν το όνομά τους, όταν, γνωστό κανάλι, παρανόμως, αναμετέδιδε εκπομπές μια μέρα πριν το δημοψήφισμα”.

“Τρομοκρατούσαν τον κόσμο με στημένες εικόνες μετέδιδαν μια εικονική πραγματικότητα με την δική σας συνέργεια και συνενοχή”, κατέληξε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Αυτό που συνέβη ήταν πρωτοφανές. Δεν έχει γίνει ποτέ σε καμία εκδήλωση κανενός κόμματος οιασδήποτε αντιλήψεως και κάτω από καθεστώς οποιασδήποτε οξύτητας γεγονός σαν αυτό που παρατηρήθηκε στην πανηγυρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ”, είπε ο Νίκος Δένδιας εκ μέρους της ΝΔ. “Οφείλετε να σέβεστε την ελευθεροτυπία, τους κανόνες της Δημοκρατίας. Η χώρα βρίσκεται σε βαθύτατη κρίση. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται σαν οχυρό, που μέσα βρίσκονται οι καλοί καουμπόηδες και απέξω οι κακοί ινδιάνοι και πολιορκούν, εξομοιώνοντας τους πάντες αδιακρίτως και τελικώς στρεφόμενοι και εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, του λόγου και των δημοσιογράφων να εκφράζουν άποψη δεν βοηθά την χώρα, την κοινωνία και την επίλυση των προβλημάτων”, είπε ο κ. Δένδιας. “Η χώρα είναι σε τόσο δύσκολο σημείο, που μόνο η ειλικρινής συνεννόηση μπορεί να βοηθήσει. Και αυτό ζητούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Να μην μπουν στην παγίδα της τεχνητής όξυνσης που προσπαθούν να καλλιεργήσουν τόσο καιρό”, προσέθεσε.

Παρενθετικά ο κ. Δένδιας είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει κι όχι η ελληνική κοινωνία. “Πανηγυρίζετε εκτός τόπου και χρόνου σε στιγμή απόλυτης κρίσης και αγνοώντας το κοινωνικό αίσθημα, προσπαθώντας ίσως να δυναμιτίσετε την όποια προσπάθεια συνεννόησης ενώπιον μιας μεγάλης κρίσης στην οποία συνεργήσατε τα μέγιστα”, κατέληξε προς τα κυβερνητικά έδρανα.

“Τα κανάλια χρωστούν 808 εκατομμύρια, τα οποία το πιο πιθανό είναι να είναι δανεικά κι αγύριστα. Σε αυτό το καθεστώς αυταρχισμού και ασυδοσίας θα περίμενα σεμνότητα, ιδίως καθώς ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας έσπασε τα μούτρα του σε μια δίκαιη προσπάθεια για τον βασικό μέτοχο”, ανέφερε εκ μέρους των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος απευθυνόμενος προς την ΝΔ.

“Πράγματι, η εκδήλωση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα μάχης. Στο βίντεο παρουσιάστηκαν στιγμές της χρονιάς που πέρασε από τα σημαντικά γεγονότα, τις συμπεριφορές πολιτικών προσώπων και από την συμπεριφορά του Τύπου. Ήταν εν είδει ρεπορτάζ και πλαισίωσης του απολογισμού τα σημαντικά γεγονότα. Τι ενοχλεί αυτό; Γιατί είναι φασίζουσα πρακτική αυτό, όταν είναι καταγεγραμμένη η συμπεριφορά των συστημικών ΜΜΕ και συγκεκριμένων δημοσιογράφων που λειτούργησαν με ένα συγκεκριμένο τρόπο, όπως και η βιομηχανία των παραπλανητικών δημοσκοπήσεων”, απάντησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας. Κατέληξε δε επισημαίνοντας πως αυτές είναι πρακτικές απαξιωμένες, που πρέπει να καταδικαστούν και να μην επαναληφθούν και προσθέτοντας “δεν γίνεται η δημοσιογραφία να είναι κατευθυνόμενη και αυτό καταγράφηκε μέσα στο 2015”.

“Είναι γεγονός ότι επί αυτού του θέματος δεν εκπέμπουμε στην ίδια συχνότητα”, παρενέβη από την έδρα ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση